Benoeming tien nieuwe dc's is vertraagd
11 Oct 2016, 17:52
foto
Minister Edgar Dikan (foto: gov.sr)


De benoeming van tien nieuwe districtscommissarissen (dc's) heeft vertraging opgelopen. De nieuwe datum moet nog worden bepaald. Ook de standplaatsen van de nieuwe dc's moeten nog uitgedokterd worden. Die puzzel is nog niet rond. Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling antwoordt op een vraag van Starnieuws, dat de uiteindelijke beslissing bij president Desi Bouterse ligt.


De administratieve zaken rond de benoeming van Remi Tarnadi, die nu nog Assembleelid (NDP) is, is nog niet rond. Hij was in dienst van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Tarnadi moest worden overgeplaatst. Zijn benoeming moet formeel door de Raad van Ministers worden bekrachtigd, waarna het ministerie van Binnenlandse Zaken de beschikking kan opmaken.

Dikan deelt mee dat de president de hele groep in één keer wil beëdigen om zo kosten te besparen. De nieuwe datum moet nog geprikt worden. Alle zeven bestuursressorten van het district Sipaliwini krijgen een eigen dc. De minister voert aan dat de opdeling van Sipaliwini belangrijk is, omdat elk bestuursressort een eigen karakter heeft. In het binnenland gaat het om verschillende stammen met een eigen cultuur. Ook het district Wanica, dat behoorlijk hard groeit, wordt opgesplitst in twee bestuursressorten.
Advertenties

Saturday 22 June
Friday 21 June
Thursday 20 June