Weer gouden prijs voor Surinaamse rum
22 Sep 2016, 04:16
foto


Borgoe 8 Year Old Rum van Suriname Alcoholic Beverages N.V. (SAB) heeft tijdens de Spirits Selection 2016, die vorige maand is gehouden in Tequila-Jalisco, Mexico, een gouden medaille behaald in de categorie 8 jaar oude rums. "Hiermee is wederom bewezen dat onze eigen Borgoe rum tot de beste aged rums in de wereld gerekend mag worden", zegt de SAB.

Borgoe 8 Year Old is ook de eerste en vooralsnog enige Surinaamse rum die de exclusieve Authentic Caribbean Rum Marque (ACR) mag uitdragen. Het embleem dat staat voor authentiek Caribisch vakmanschap en slechts aan een heel selecte groep Caribische rums is toegekend, staat op het rugetiket van deze rum.

In Europa worden de verschillende Borgoe rum varianten steeds populairder. Dit blijkt uit de stijgende verkoopcijfers, zegt de SAB. De groeiende bekendheid van Borgoe rum komt mede door de verschillende prijzen die met name Borgoe 15 Year Old rum in de wacht heeft gesleept tijdens Europese en Caribische spirit competities.

De gouden medaille voor Borgoe 8 Year Old komt nog net voordat de huidige fles en verpakking plaats zullen maken voor een geheel nieuwe presentatie. Ook zal er een nieuwe Borgoe Aged Rum worden geïntroduceerd rond de 50ste verjaardag van de SAB op 17 november. Dan zullen de nieuwe Borgoe Gold en Premium varianten aan het Surinaamse publiek gepresenteerd worden. Hierna volgt de introductie in Europa, zegt de SAB.
Advertenties

Saturday 04 February
Friday 03 February
Thursday 02 February
Wednesday 01 February