Dambreuk Coronie hersteld door SML
10 Sep 2016, 21:45
foto
Dambreuk te Coronie hersteld in opdracht van LVV. (Foto: LVV)


De waterkerende dam ter hoogte van Burnside was over een lengte van 20 meter weggespoeld. Het zwampwater stroomde de landbouwgebieden binnen. Minister Soeresh Algoe van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft de Stichting Machinale Landbouw (SML) ingeschakeld om de dambreuk te herstellen. Onderdirecteur Landbouw Ashween Ramdin heeft zich vandaag ter plekke georiënteerd. De breuk is hersteld. LVV is bezig om zwakke plekken te lokaliseren en die ook te laten herstellen door SML.

Enkele dagen terug werd de dambreuk gerapporteerd aan LVV. "SML was direct bereid om in te spelen om de breuk te herstellen. Net als NV Surzwam (een ander zwaarmaterieel werkarm van LVV) wordt SML vooral ingezet in de westelijke districten. In de afgelopen maanden waar er sprake was van zware neerslag heeft SML vaker ingespeeld via LVV om de dichtbegroeide lozingen op te halen," zegt Ramdin. Hierdoor waren er minder klachten waren uit de rijstgebieden over wateroverlast.

De onderdirecteur Landbouw geeft verder aan dat het de taak van LVV is om de basisinfrastructuur in agrarische gebieden in orde te hebben. Met de beperkte financiële middelen probeert LVV toch via zijn werkarmen SML en Surzwam landelijk zijn bijdrage te leveren, zegt Ramdin.
Advertenties

Saturday 18 May
Friday 17 May
Thursday 16 May