Kari Yu! strategische partner aanpak jongerenwerkloosheid
08 Aug 2016, 21:37
foto
Jongeren van Hanna’s Lust en omgeving, met Gilton Amoksie, Kari Yu! Youth Facilitator, Carlo Arze, Program Director en uiterst links Rick Tjon A Joe van Kersten Holdings. (Foto's: PADF/Kari Yu!)


De 8e ronde van het Kari Yu! Youth to Youth (Y2Y) training en mentorschap programma, is afgerond met het uitreiken van certificaten aan 82 jongeren. In het programma worden jeugdleiders geïdentificeerd en getraind tot facilitator of career counselor; zij worden ingezet om gedurende vijf weken jongeren die de school niet hebben afgemaakt, te trainen in sociale en sollicitatievaardigheden.

Minister van Justitie en Politie (Juspol) Jennifer van Dijk-Silos, was aanwezig bij de uitreiking. Zij noemt Kari Yu! een van de belangrijke strategische partners bij de uitvoering van het HALT project (Het Alternatief). Het project moet een halt toeroepen aan de hangjongerenproblematiek en de recidive. De jongeren worden door de career counselor begeleid voor minimaal zes maanden, zodat hun kans op het vinden en behouden van een baan in het bedrijfsleven, groter wordt.

Het Kari Yu! programma heeft sinds 2013 meer dan 700 jongeren tussen 15 en 24 jaar in banen geplaatst. Om de bereikte programmaresultaten te vieren, heeft PADF een boek gepresenteerd: ‘Faces and Voices of Kari Yu!’ met de persoonlijke verhalen van 20 jongeren die een positieve verandering hebben doorgemaakt in hun leven dankzij de training en begeleiding van het programma.

De certificaten zijn ondertekend door Natasja Bennanon, directeur van Onderwijs. Carlo Arze, directeur van het Kari Yu! programma, Rick Tjon A Joe, Chief Operating Officer van Kersten Holdings en Christopher Cushing, USAID Mission Director Eastern en Southern Caribbean, overhandigden de certificaten aan de succesvolle jongeren.

Tjon A Joe gaf tijdens zijn speech aan dat de jongeren in de bedrijven het bewijs zijn dat het Kari Yu! programma werkt. Cushing feliciteerde het Kari Yu! team en sprak over het belang van jeugdontwikkeling in Suriname. “Elke keer wanneer ik het programma bezoek, zie ik de vooruitgang, de resultaten en vooral de inzet van alle partners”, gaf hij aan. Donaghy Malone, jeugdleider en motiverende spreker, vindt vooral de samenwerking van overheid, bedrijfsleven en maatschappelijk middenveld voor jeugdontwikkeling en werkgelegenheid, belangrijk. Hij riep alle actoren, zoals de overheid, ASFA, VSB, KKF, ngo’s, op om zich in te zetten voor voortzetting van het programma.

Na de certificaatuitreiking was er een banenbeurs waaraan 10 verschillende bedrijven met vacatures meededen. De jongeren konden dus meteen potentiële werkgevers ontmoeten, zichzelf introduceren en hun cv’s overhandigen. In deze 8e ronde van Y2Y, heeft Kari Yu! jongeren getraind uit Hanna’s Lust, Paramaribo Centrum, Geyersvlijt en Welgelegen.

Het Kari Yu! programma (Suriname Youth Development and Juvenile Justice Program) wordt met financiering van de United States Agency for International Development (USAID), uitgevoerd door de Pan American Development Foundation (PADF). Het doel is het samenbrengen van overheid en bedrijfsleven om de sociaal en economische integratie en versterking van jongeren in (het productie proces van) het land te ondersteunen, zegt PADF/Kari Yu!
Advertenties

Monday 18 January
Sunday 17 January