Breaking news; Stroomtarieven voorlopig aangehouden
12 May 2016, 16:02
foto


President Desi Bouterse heeft zojuist via Bakana Tori meegedeeld dat de verhoging van de stroomtarieven voor enkele weken is aangehouden. Dit op basis van het gesprek dat de regering had met de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF) dinsdag en de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) vanmiddag.

Bouterse zei dat er positieve bijdragen geleverd zijn. De zaak wordt verder besproken binnen de Sociaal Economische Raad (SER) en in tripartiet verband. De president haalde aan dat de verhoging moet komen, maar de voorstellen die gedaan zijn, worden meegenomen. Hij zei dat ex-vicepresident Robert Ameerali ook in KKF-verband een belangrijke bijdrage heeft geleverd.

De president zei dat het land behoed wordt voor erupties, doelende op de protestmanifestatie die voor morgen gepland is. Bouterse zei dat de regeringsdelegatie heel goed onderhandeld heeft. Hij noemde onder andere minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen en vicepresident Ashwin Adhin, minister Sieglien Burleson van Handel en Industrie en de raadsadviseurs.

Bouterse zei dat de stroomtarieven eenieder bezighouden. De regering wil komen tot een acceptabele uitwerking van zaken. De tariefverhoging zal in gemeen overleg verder worden besproken. Belangrijk is ook dat de nationale productie niet eronder zal lijden. De regering had de kleine huishoudens ontzien met de tariefverhoging die per 1 mei was ingegaan. Deze verhoging wordt voorlopig aangehouden.
Advertenties