VSB: leden vrij voor deelname protestmanifestatie
11 May 2016, 13:02
foto


De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) laat zijn leden vrij om binnen de voor hun bestaande bedrijfsomstandigheden na te gaan of en hoe zij invulling kunnen geven aan de oproep om vrijdag mee te doen aan de protestmanifestatie. Tijdens een onderhoud met de Raad van Vakcentrales in Suriname (Ravaksur) heeft de raad een beroep gedaan op de VSB om haar leden vrij te laten om te beslissen over het al dan niet participeren in de actie.

Eerder had de VSB aangegeven dat zij niet meedoet aan de protestmanifestatie waartoe C-47 voorzitter en Ravaksur-coördinator Robby Berenstein heeft opgeroepen. In een persbericht zegt de VSB dat zij gisteren met Ravaksur heeft gesproken over de protestmanifestatie. Uitsluitsel is dat “partijen elkaars standpunten volledig respecteren.” Ze vinden beide dat de eenzijdige verhoging van de energietarieven zeer ernstige gevolgen kan hebben voor de economische bedrijvigheid en het behoud van arbeidsplaatsen.

VSB en Ravaksur zeggen dat ze continu hebben gepleit voor een samenhangend pakket van maatregelen voor het herstel van de economie. Ze hebben gewaarschuwd voor geïsoleerde maatregelen die de situatie in het land ernstig kunnen verergeren. De overheid is volgens hen tot op heden niet bereid gebleken om door overleg in tripartiet verband uit deze crisis te geraken.

Zowel de VSB als Ravaksur wil dat de verhoogde tarieven onmiddellijk worden teruggedraaid. De beide instanties praten op maandag 16 mei met president Desi Bouterse. Het gesprek hebben VSB en Ravaksur op 29 april aangevraagd.
Advertenties