'Gro skin', muzikale ode Max Nijman
30 Jan 2016, 02:02
foto
President Desi Bouterse en echtgenote swingen net als de andere aanwezige mee. (Foto's: René Gompers)


Soms lijkt het alsof Max Nijman zelf zingt. ‘Gro skin’ wanneer zijn neef en broer een paar van zijn nummers ten gehore brengen. De andere artiesten doen niet onder. Al de liederen van ‘de grootste’ worden prachtig vertolkt. Het goed opgekomen publiek zingt met de meeste nummers mee. ‘Oom Max’ glimlacht tevreden: zijn portret bij het podium is op de feestende bezoekers van zijn ‘singi neti’ gericht. Vrijdagavond is in de Kamer van Koophandel & Fabrieken een muzikale ode gebracht aan Nijman die op 19 januari is overleden.

Behalve de meest populaire liederen van ‘oom Max’ zijn ook zijn persoonlijke favorieten ten gehore gebracht. “We doen alleen muziek vanavond,” zegt Ferdinand Redan van de organisatie. “We hebben gekozen voor een muzikale ode in plaats van een singi neti.” De organisatie van de avond en de begrafenis later op de dag is in handen van het kabinet van de president. President Desi Bouterse en First Lady Ingrid zijn ook aanwezig. Net als haast iedereen die aanwezig is, zingen ze aangedaan en dan weer vrolijk mee. De teksten van de songs lijken op deze avond zo ‘tastbaar’.

De ode is live uitgezonden op ATV, STVS en SRS. Via een livestream is de bijeenkomst in Nederland te volgen geweest. Nijman wordt vanmiddag met staatseer begraven op de begraafplaats Hodie Mihi, Cras Tibi aan de dokter Sophie Redmondstraat. Vanaf 11 tot 16 uur is er gelegenheid tot afscheid nemen. Vanaf vier uur zijn er toespraken. Door de dag zullen de artiesten wederom de werken van ‘Oom Max’ ten gehore brengen. Om vijf uur vertrekt de stoet naar de begraafplaats vanuit KKF. Tot en met de rotonde bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo zal de gang volgens staatseer zijn. Vanaf de rotonde tot zijn laatste rustplaats zal het vrolijker zijn, kondigt ceremoniemeester Henk van Vliet aan. De laatste momenten zullen in familieverband worden beleefd...

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May