Assistent-arbiter misdraagt zich tijdens Santos-Amardeep
20 Dec 2015, 00:44
foto
Assistent-arbiter R. Somito toont zijn middelvinger aan verslaggevers. (Foto: Edgar van Genderen)


Assistent-arbiter R. Somito uit Saramacca heeft zich misdragen tijdens de wedstrijd Santos tegen Ameerdeep, zaterdag in Nickerie. Hij stak zijn middelvinger omhoog tegen sportverslaggevers van Rasonic, de Ware Tijd en Starnieuws. Er is hierover beklag gedaan bij de wedstrijdcommissaris Remy Hoepel. De voorzitter van de Nickerie Voetbal Bond, Ashra Pierkhan, heeft alles van dichtbij meegemaakt, omdat hij naast de verslaggevers zat. Ook hij kreeg de wind van voren van de assistent-arbiter.

De sportverslaggevers waren met elkaar aan het discussiëren over een buitenspelsituatie, die Somito had geconstateerd. Volgens hen kon de grensrechter de bal niet vlaggen, aangezien hij niet op de juiste plaats stond. De assistent-grensrechter schreeuwde naar hen “hou je bek” en “kom die vlag overnemen”.
Toen ze aangaven dat zij geen supporters zijn, maar verslaggevers, wees Somito hen zijn middelvinger. Dit is vastgelegd op de foto. Intussen heeft de wedstrijdcommissaris deze klacht gerapporteerd.

De wedstrijd
Santos, vertegenwoordiger van de Nickerie Voetbal Bond in de topsectie van de Surinaamse Voetbal Bond, heeft de wedstrijd tegen Amardeep van SOLO niet in winst weten om te zetten. De wedstrijd eindigde net als hoe het was begonnen: 0-0. Theodoor Dors, de gangmaker bij Santos scoorde een doelpunt maar de arbiter keurde de bal af wegens hands. Volgens de trainer van Santos, Roger Leysner, hebben zijn jongens de opdrachten uitgevoerd, maar tot scoren zijn ze niet gekomen. Winston Feller, trainer van Amardeep, is redelijk tevreden met het spel dat zijn jongens hebben geleverd. Hij vond dat de aanvallers minder hebben gepresteerd, want zij hebben niet gescoord.

De overige uitslagen:

De eerste klasse voetbalwedstrijden van de SVB die zijn afgewerkt:
Voorwaarts - SNL: 0-1
Santos - Amardeep: 0-0
Boma Stars - Acoconut: 0-1
Papatam - West United:1-2
Jong Rambaan -PVV: 6-1
Deva Boys - Caravan: 3-0

Edgar van Genderen
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May