Miguel Cronie, van held tot verstotene
22 Oct 2015, 10:21
foto
Miguel Cronie, bijkans zes maanden na de blessure (Foto's: stg. Equal Opportunities for All)


In januari van dit jaar won de nationale voetbalselectie van Suriname (Natio) het ABCS-toernooi hier te lande. Miguel Cronie slaagde er vanwege zijn strijdlust in om Suriname vreugde te bezorgen, door het winnende doelpunt te scoren tegen Aruba.

Luttele maanden daarna sloeg het noodlot toe. Miguel werd in een oefeninterland tegen buurland Guyana het voetbalveld, of misschien wel de voetballerij, uitgetrapt. De Surinaamse voetbalambassadeur sukkelt na bijkans een half jaar, nog steeds met deze blessure en voelt zich in de steek gelaten door Suriname.

De stichting Equal Opportunities for All vraagt middels dit artikel aandacht voor Miguel die geblesseerd is geraakt, terwijl hij zijn land vertegenwoordigde.

De eerste maanden na de blessure waren voor hem erg moeilijk, omdat zelfs de moederorganisatie zich niet om hem bekommerde. Intussen heeft de SVB wel alle kosten vergoed en is hij nog 'on speaking terms' met deze organisatie. Over zijn werkgever heeft hij niets te klagen, hij krijgt alle medewerking om te herstellen. Hoewel het een interlandontmoeting was en hij de trots van zijn land verdedigde, heeft hij van overheidszijde helemaal geen aandacht gehad.

Miguel heeft intussen drie operaties ondergaan en de vooruitzichten om weer te kunnen voetballen, zijn niet rooskleurig. Erger nog, het is nog onduidelijk als hij zelfs weer normaal zal kunnen lopen. Vooralsnog verplaatst hij zich met behulp van loopkrukken.

Aan het begin van het jaar werd hij door een bomvol stadion bejubeld en voelde hij zich als een held, nu wordt hij behandeld als een verschoppeling. Dit gevoel werd alleen maar versterkt toen hij bij zijn aankomst voor het interview op het Sosis-terrein, erg onheus werd bejegend door de wachter.

Miguel is nu 25 jaar jong en vader van een zoon. Hij zou weer een normaal leven willen leiden en als het even meezit, zelfs weer willen voetballen, maar kan dat niet alleen. Hij zou dolgraag naar het buitenland willen om behandeld te worden door geroutineerde specialisten die dagelijks sportblessures behandelen. Op 23 oktober wordt hij voor de vierde keer in Suriname geopereerd.

De stichting ziet graag dat deze sportheld de waardering krijgt die hij verdient en hoopt een open oor te vinden bij de overheid, in het bijzonder de minister van Sport en Jeugdzaken, het Jeugdparlement, het bedrijfsleven en iedereen die Miguel Cronie een hart onder de riem wil steken.

Stg. Equal Opportunities for All
Voorzitter, M. Sumter
Email: equalopportunities06@gmail.com
Advertenties