Monique Pool in de top 10 CNN hero's
08 Oct 2015, 10:34
foto
Monique Pool in de top 10 CNN Hero's 2015. (Beeld: CNN)


Milieuactivist Monique Pool, oprichter van Green Heritage Fund Suriname (GHFS) en Surinaamse luiaardautoriteit, is vandaag uitgeroepen tot de top 10 hero's van CNN. Een jury heeft een verdere selectie gemaakt uit 25 personen die in beeld waren om CNN Hero 2015 te worden.

De wereldzender heeft zojuist de tien geselecteerden bekendgemaakt. Elke CNN Hero die in de top 10 is beland, ontvangt US$ 10.000. Degene die uiteindelijk gekozen wordt tot CNN Hero 2015 krijgt US$ 100.000 erbij. Monique Pool is een van de tien kanshebbers. Tot 15 november kan er gestemd worden op wie van de tien de uiteindelijke Hero wordt. Door in de top 10 te belanden, heeft Pool nu reeds Suriname op de wereldkaart geplaatst.

CNN maakte een korte documentaire​ waarmee Pool en GHFS worden voorgesteld aan het grote publiek. Dit geldt ook voor de overige geselecteerden. Met de CNN Hero awards worden ‘gewone’ mensen in het zonnetje gezet die zich inzetten voor een betere wereld. Pool zet zich met allerhande activiteiten in voor een groen, schoon en gezond Suriname. Ze heeft veel mensen bereikt met het dolfijnenprogramma en haar activiteiten rondom het Surinaamse kustgebied en de oceaan. Het meest bekend is ze echter geworden door het redden en rehabiliteren van gewonde en gevonden luiaards. “Deze nominatie is geweldig en een hele eer, maar ik heb het niet alleen gedaan, ik heb al die jaren zoveel hulp gehad, daar ben ik intens dankbaar voor”, zei Pool eerder.

U kunt hier tot en met 15 november elke dag stemmen voor Monique Pool.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April