Voetballen in Suriname wordt duurder
02 Oct 2015, 12:39
foto


"Het beoefenen van voetbal in het algemeen zal duurder worden’’. Dit stelt John Krishnadath, voorzitter van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB). De grootste sportorganisatie van Suriname vierde donderdag haar 95-jarig bestaan. Het was een sober jubileumfeest met besturen van lidorganisaties, personeel, bestuurs- en commissieleden. Volgens de bondsvoorzitter zal door de enorme verhogingen van elektra en water en de inflatoire effecten hiervan, de SVB genoodzaakt zijn maatregelen te treffen.

De dienstverlening en voetbal in het algemeen zal volgens Krishnadath duurder worden. ‘’De SVB zal genoodzaakt zijn diep te snijden in vergoedingen of in personeel dat in welk verband dan ook diensten verleent aan de SVB’’. Krishnadath had enige tijd terug reeds gevraagd om een exercitie te maken. Hij vroeg reeds toen al begrip aan de leden voor de voorstellen die binnenkort zullen volgen door de verhogingen.

De lidorganisaties staat haast hetzelfde te wachten, stelde de voorzitter, ongeacht of deze organisaties met vrijwilligers werken of niet. "De SVB zal over de hele linie de kosten verhalen, willen of niet, op de bonden, clubs, sporters’’. Krishnadath verwacht verder dat ook donoren en sponsors zullen afhaken of minder bijdragen dan voorheen.

De voortekenen hebben zich de vorige week reeds gemanifesteerd, stelt Krishnadath. De topsectie clubs Caravaan en Papatam moesten vanwege financiële problemen afhaken. Ronnie Brunswijk heeft het beheer van deze teams overgenomen en zij kunnen het komend competitiejaar weer meedoen.

Ala-D Media
Advertenties