John Wijdenbosch overleden
22 Jun 2015, 01:22
foto


John Wijdenbosch, oud voorzitter van de Associatie van Surinaamse Fabrikanten (ASFA), heeft zondagavond het leven gelaten. Hij heeft na een ziekbed zijn laatste adem uitgeblazen in het ziekenhuis.

Wijdenbosch heeft een rijk leven achter de rug. In zijn functie als voorzitter van de ASFA heeft hij grote bijdragen geleverd aan nationale vraagstukken, onder andere de terugkeer van de democratie. De ASFA werd opgericht om de nationale productie te stimuleren.

John Wijdenbosch was ook een van de panelleden toen Johnny Kamperveen (intussen wijlen) het programma Welingelichte Kringen op radio ABC leidde. Hij nam geen blad voor zijn mond, hoewel hij politiek niet altijd op één lijn was met zijn jongere broer, Jules Wijdenbosch. In 1999, toen zijn broer president was, deed John, die voorzitter van de ASFA was, een beroep op hem om de eer aan zichzelf te houden. Hij deed dat beroep mede namens de familie.

John Wijdenbosch was beëdigd landmeter en ook voorzitter van de Hogere Landmeetkunde Unie in Suriname. In discussies hield John Wijdenbosch ervan om zaken over te laten aan de kosmos. Nu is zijn ziel ook opgegaan in het kosmische.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May