Robinhood weer in de hoofdklasse SVB
20 Jun 2015, 00:47
Smaakmaker Roxy Fer (in het rood) is dolgelukkig met de overwinning.

In een zeer interessante wedstrijd heeft de semikampioen van de eerste klasse Robinhood, van plek verwisseld met Boma Star die het afgelopen jaar nog in de hoofdklasse uitkwam. Robinhood had in de promotie-degradatie wedstrijd een 4-3 achterstand weg te werken. In een bomvol Franklin Essed Stadion wist het vrij jonge team van coach Dwight Renfrum Boma Star te verslaan met 3-0, na een 2-0 ruststand. Deze overwinning vrijdagavond leverde na een jaar voetballen in de eerste klasse van de SVB, een ticket op naar de hoofdklasse.

In de beginminuten was het een vrij open wedstrijd. Beide ploegen waren zeer aanvallend ingesteld en speelden heel gedisciplineerd. Dit maakte de wedstrijd ook heel aantrekkelijk. De eerste goede kans was voor Boma Star, Jelany Djemisie kogelde de bal laag over de grond, diagonaal richting het doel. Echter bracht de paal redding voor de rood-groene formatie.

Binnen een minuut kwam er een mooie steekpass op Adiodo van Buren. Hij nam de bal mee en de doelman was genoodzaakt om uit zijn doel te komen. Met een kapbeweging op links omspeelde hij de doelman en plaatste de bal in het doel: 1-0. Een goed opgezette aanval vanuit rechts zette Robinhood op rozen. Bebeto Paddie nam de bal keurig mee, gaf een voorzet waar Roxy Fer tussen twee verdedigers in het net vond: 2-0. Op slag van rust kon doelman Serginho Caupain Robinhood eerst van dichtbij en later via een machtige vrije trap van Jerrel Adensiba, redding brengen. Een vrije trap van Robinhood raakte ook nog de deklat.

Tweede helft
In de tweede helft bleef Boma Star zoeken naar de aansluitingstreffer. Echter kon Binhood haar mannetje goed staan. In een heel mooie actie vanuit rechts werd de bal voorgelegd voor Roxy Fer waar hij alleen stond en lekker kon inkoppen: 3-0. Niet lang na dit doelpunt kreeg Boma Star een penalty en kon de stand reduceren. Doelman Caupain van Robinhood was op zijn hoede en keerde dit schot. Het enthousiasme bij Binhood kon niet meer stuk. Het publiek vuurde de spelers goed aan. De arbiter verzuimde een penalty te geven aan Robinhood na een harde tackle op Fer in het strafschopgebied. Dit tot ergernis van van de spelers en de Robinhood aanhang. Boma Star kreeg enkele kansen die zij niet kon benutten. Zij had moeite met de goed opgezette aanvallen van Binhood.

Na een lelijke tackle op Fer werd de speler Asaimi Orpheo rood gekleurd. De speler Miguel Fer kreeg op het zelfde moment ook een rode kaart voor het ageren tegen de wedstrijdleiding. De wedstrijd leek na dit incident al te zijn uitgespeeld. Boma Star had duidelijk pech. Ondanks zij met een numerieke minderheid was beland, werd zij zeer gevaarlijk voor de doelmond. Van dichtbij werd de bal tot tweemaal toe tegen de deklat geschoten.
Met vreugde en blijdschap onder de supporters werd Robinhood verwelkomd in de hoofdklasse. De uiteindelijke score werd 6-4. Na de wedstrijd was er een vuurwerkspektakel en mocht Robinhood alsnog haar semikampioenschapstrofee in ontvangst nemen.