PL houdt dankdienst om mislukking NDP-coup te vieren
14 Apr 2015, 15:00
foto


Pertjajah Luhur (PL) houdt vandaag in verschillende delen in de wereld simultaan een dankdienst. "Het is precies een jaar geleden dat de politieke coup van de NDP is mislukt. De enige partij waar het president Bouterse niet gelukt is om verdeeldheid te brengen", zegt Paul Somohardjo, voorzitter van PL, aan Starnieuws.

Somohardjo benadrukt dat het gaat om een bijzonder historische dag in de geschiedenis van de partij. "Daarom hebben wij besloten om overal in de wereld waar we kernen hebben een dankdienst te houden. Hier in het partijcentrum zijn wij vanavond bijeen. Na de dienst zullen wij feest vieren, want de partij is in tact gebleven. Onder andere in Nederland, Indonesië, Amerika, op de Antillen zullen partijmensen bijeen komen om deze dag te vieren en de Almachtige te danken", zegt Somohardjo.

Op 14 april vorig jaar hebben de NDP en de ABOP de samenwerking met Somohardjo beëindigd. "Mede als gevolg van de chantagepolitiek die heeft geleid tot de onzekerheid die al enige tijd bestaat over de parlementaire houding van de fractie van de Pertjajah Luhur, is de samenwerking opgezegd", deelde het kabinet van de president in een verklaring mee.

Somohardjo blijft er bij dat het helemaal niet ging om chantage-politiek. De ministers Soewarto Moestadja, Raymond Sapoen en de Assembleeleden Diepakkoemar Jitan en Soetimin Marsidih waren benaderd door coalitietoppers om uit de PL te stappen. "Daarom is besloten om ons uit de coalitie te zetten, maar deze couppoging is mislukt", stelt Somohardjo.
Advertenties

Tuesday 05 July
Monday 04 July
Sunday 03 July