Assembleevergadering Auteurswet verdaagd naar morgen
09 Mar 2015, 15:04
foto


De ontwerpwet wijziging Auteursrechten is vandaag niet behandeld. De vergadering is uitgesteld naar morgen. Nieuw Front fractieleider Radjkoemar Randjietsingh zegt aan Starnieuws dat er een aantal zaken rond Stichting Auteursrechten Suriname (Sasur) bij de rechter is. De wetswijziging zou volgens de oppositie inmenging betekenen van zaken die bij de rechter liggen.

Randjietsingh zegt dat de oppositie bereid is de wet te wijzigen, maar er moet gewacht worden tot de zaken uitgeprocedeerd zijn. Een ander voorstel is om de mening van het Hof van Justitie of de procureur-generaal te horen. De politicus merkt op dat bij de Amnestiewet ook een inmenging was van de zaak die bij de rechter was. Oppositieleden hebben ook getekend als initiatiefnemers. Zij staan achter de wet, maar willen niet dat er inmenging plaatsvindt.

Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons heeft te kennen gegeven dat zij haar juristen zal raadplegen. 43 assembleeleden hadden de presentielijst getekend. Wanneer de oppositionele partijen niet zouden meewerken aan de vergadering, zou er een quorumprobleem zijn ontstaan. Ook Carl Breeveld van DOE wilde niet meewerken aan de vergadering, totdat er duidelijkheid is.
Advertenties

Saturday 25 September
Friday 24 September
Thursday 23 September