Berenstein: Verhoging EBS-tarief bedrijven 'sluipmoordenaar'
16 Nov 2014, 04:00
foto
Robby Berenstein, voorzitter C-47 en SPA-topper. (Foto: René Gompers)


SPA-topper tevens voorzitter van C-47, Robby Berenstein, vindt dat de verhoging van de energietarieven voor een deel van de bedrijven 'een sluipmoordenaar' is. Tarieven gaan volgens hem tussen 300 en 450% omhoog. Berenstein zei op een vergadering van de Surinaamse Partij van de Arbeid (SPA) zaterdagavond dat de vakbonden bij deze bedrijven van zich zullen laten horen, want zij worden de slachtoffers van de verhoging.

Berenstein zei dat het gaat om bedrijven in de horeca, toerismesector, banken, verzekeringsbedrijven en enkele staatsbedrijven. Hij benadrukte dat de werknemers het zeker zullen voelen, het gaat niet om de werkgevers alleen. Hij haalde aan dat de bedrijven geen salarisverhoging zullen willen geven aan de werknemers. "We hebben vakbonden in deze bedrijven. We zullen niet accepteren dat sociale voorzieningen zullen droppen", stelde hij.

De vakbondsleider benadrukte dat er structurele oplossingen gezocht moeten worden bij de Energie Bedrijven Suriname. De distributie en transmissie moeten worden bekeken. Hij merkte op dat de werknemers veel geduld hebben opgebracht, maar ook het langste touw heeft een eind. "Dat moet de president weten", zei Berenstein.
De vakbondsleider haalde aan dat het Tripartiet Overleg door de president geïnformeerd werd over de situatie rond het stuwmeer en de energietarieven. Daarna is er nooit meer iets vernomen.
Advertenties