Vermoedelijke Ebola-patiënt Brazilië negatief getest
11 Oct 2014, 12:05
foto
De man met verdachte Ebola-symptomen werd van de staat Parana overgevlogen naar Rio de Janeiro. (Foto: AFP)


De man in Brazilië van wie werd vermoed dat hij was besmet met het Ebola-virus is negatief getest op de ziekte. De man uit Guinea kwam donderdag het land binnen en werd in quarantaine geplaatst.

Souleymane Bah ging naar een openbare gezondheidscentrum in de stad Cascavel in de zuidelijke staat Parana nadat hij was getroffen door koorts. Hij werd overgevlogen naar het Nationaal Instituut voor Besmettelijke infectieziekten in Rio de Janeiro. De vrees van het land dat hij het eerste geval van Ebola zou zijn bleek ongegrond.

De minister van Volksgezondheid Arthur Chioro zei "alle gezondheids-protocollen en procedures efficiënt zijn toegepast en met groot succes". Guinee is één van de drie West-Afrikaanse landen die het meest getroffen zijn door Ebola.

De symptomen bij Bah vertoonden zich op de 20e dag na zijn vertrek Guinea - binnen de 21 dagen incubatietijd. Hij heeft geen koorts meer. Bah is in Brazilië aangekomen als vluchteling en heeft een verblijf tot 2015 gehad van de immigratie politie.
Vierenzestig mensen in contact waren gekomen met Bah in Parana, zijn gecontroleerd op symptomen van Ebola.
Advertenties