Maria Internaat opgevrolijkt met binnenlandse taferelen
29 Jun 2014, 18:00
foto
De rivier met pinahutten geschilderd door Isan Corinde. (Foto: Maria Internaat)


Kunstenaar Isan Corinde heeft de sfeer uit het binnenland geschilderd op de muren van de benedenruimte van het Maria Internaat. De meeste meisjes in het internaat zijn afkomstig uit het binnenland voor vervolgonderwijs in Paramaribo. Corinde heeft op verzoek van de leiding onder andere een waterval en een rivieroever met pinahutten geschilderd. Mooie taferelen uit de natuur zijn afgewisseld met abstracte, vrolijk gekleurde figuren.

Corinde is een jonge kunstenaar die in 2012 zijn opleiding aan de Nola Hatterman Art Academy met succes heeft afgerond. Hij maakt vrij werk maar zet zich in zijn geboortedistrict Brokopondo ook in voor de artistieke ontplooiing van schoolkinderen. Onlangs onthulde hij in Brownsweg het eerste openbare kunstwerk. Om twee redenen stemde hij in met het verzoek van internaatdirecteur Ariana Ortet. "Ten eerste kan ik me voorstellen dat deze meisjes hun dorp missen en de omgeving waarin ze zijn opgegroeid. Nu hebben ze die toch dichtbij. En op de tweede plaats ben ik blij met de originele vergoeding die ik krijg voor dit werk: binnenkort een professionele website waarop mensen in en buiten Suriname kunnen kennismaken met mijn werk en andere activiteiten", zegt de kunstenaar. De kunstenaar reist volgende maand naar Nederland om zich daar te verdiepen in diverse kunstvormen en methodes van artistiek onderwijs.

"In het Maria Internaat besteden wij veel aandacht aan de ontwikkeling van de meisjes op veel gebieden. Het accent ligt op onderwijs, maar naast huiswerkbegeleiding krijgen zij onder meer agrarische vorming en media-educatie. Wij vinden kunst en cultuur ook een belangrijk onderdeel in de opvoeding en in het vormen van de eigen identiteit van onze pupillen", deelt Ortet mee in een persbericht.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May