Suriname gastheer REDD+ conferentie
14 May 2014, 02:00
foto


Suriname is gedurende twee dagen de gastheer van de REDD+ conferentie. De deelnemers aan deze bijeenkomst zullen het hebben over de invloed van REDD+ op landen met een hoge bosbedekking en een lange ontbossingsgraad. De conferentie begint vandaag.

REDD+ is een werkarm van de Verenigde Naties die zich inzet voor het verminderen van uitstoot door ontbossing en bosverarming. Het programma stelt middelen ter beschikking om ontbossing te verminderen en bestaande bossen te behouden. Deelnemende landen zetten REDD+ elk op een andere manier in. Suriname ziet het programma als een hulpmiddel bij duurzaam bosgebruik en als een instrument dat kan bijdragen aan duurzame ontwikkeling.

94% van het land is bedekt met bos en heeft een lage ontbossingsgraad, ongeveer 0,02% per jaar. Suriname is een land in ontwikkeling met verschillende economische en sociale doeleinden, waardoor de druk op de bossen steeds groter wordt. Zo ook de noodzaak om het bos op een duurzame manier te gebruiken die zowel goed is voor de mens, natuur als ontwikkeling, zegt conferentie-organisator Nimos in een persbericht.

Samen met haar partners, de Wereldbank, het UN-REDD Programme, de Guyana Shield Facility, Conservation International, WWF en UNDP Suriname heeft Nimos het klaargespeeld om deze bijeenkomst in Suriname te houden. Sprekers uit onder andere Bhutan, Belize en Guyana zullen hun ervaringen met het REDD+ programma delen. Er zal ook aandacht worden besteed aan de vragen ‘hoe monitoor je het bos’, ‘hoe rapporteer je over de status van je bos’, ‘hoe financier je duurzaam bosbeheer’ en ‘hoe verdeel je de opbrengsten of verdiensten van duurzaam bosbeheer’.
Advertenties

Saturday 22 June
Friday 21 June
Thursday 20 June