President terug uit Cuba
02 Feb 2014, 11:08
foto
President Desi Bouterse begroet de legendarische leider van Cuba, Fidel Castro.


President Desi Bouterse is vannacht teruggekeerd uit Cuba. Hij was in Havana voor het bijwonen van de conferentie van staatshoofden van de Caribische en Latijns-Amerikaanse Gemeenschap (Celac).

Aanvankelijk zou het staatshoofd in de nacht van zondag op maandag terugkeren. Gezien zijn drukke agenda is Bouterse een dag eerder teruggekomen. Door ziekte van vicepresident Robert Ameerali kan hij de president niet optimaal vervangen. Ameerali heeft zaterdag tegenover journalisten aangegeven dat hij het voorlopig rustig aan moet doen. Hoe lang het advies van zijn behandelende arts zal gelden, kan hij nu niet zeggen.

De president heeft in Cuba op de Celac-conferentie aangegeven dat de regio nog steeds te maken heeft met armoede en ongelijkheid, terwijl de natuurlijke hulpbronnen in overvloed aanwezig zijn. Bouterse gaf zijn visie over hoe de armoede kan worden aangepakt. Hij pleitte voor een hechte samenwerking. De president bracht net als diverse andere staatshoofden een bezoek aan de legendarische Cubaanse leider Fidel Castro.

Advertenties

Wednesday 26 January
Tuesday 25 January
Monday 24 January