Ambassadeur China: Ambitie, succes en ontwikkeling in 2014
29 Jan 2014, 12:00
foto
Ministers Lamuré Latour en Jim Hok zingen, met in hun midden ambassadeur Yang Zigang, uit volle borst het lied 'Gado Bless Sranan Kondre' mee. (Foto: Edward Troon)


“Het Jaar van het Paard staat symbool voor ambitie, succes en ontwikkeling in de Chinese cultuur”, zei ambassadeur Yang Zigang van de Volksrepubliek China dinsdagavond tijdens de receptie van het lentefeest, dat het Chinees Nieuwsjaar inluidt. De diplomaat liet de ontwikkelingen binnen de Volksrepubliek de revue passeren. Ook de bilaterale relatie Suriname en China heeft hij benadrukt. “Momenteel hebben wij een vruchtbare samenwerking in op het gebied van wegenbouw, sociale woningbouw en bosbouw.” Zigang geeft aan dat 2014 een veel belovend jaar zal zijn op het gebied van landbouw, mijnbouw, en telecommunicatie.

De vertegenwoordiger van de Volksrepubliek zwaait de Chinese ondernemingen in Suriname veel lof toe voor de goede prestaties die ze geleverd hebben. Tegelijkertijd is hij trots op de bijdrage die de lokale Chinese gemeenschap aan de ontwikkeling van Suriname levert. Volgens hem spelen de Surinaamse Chinezen een belangrijke rol in de versterking van de vriendschapsbanden en de bilaterale relatie tussen beide landen.

Na zijn toespraak heeft Zigang samen met Lamuré Latour, als minister Buitenlandse Zaken ad-interim het glas geheven, waarna de avond is ingevuld met een cultureel optreden. De leeuwendans, Chinese zang en opera opvoering hebben de aandacht van meer dan tweehonderd gasten vastgehouden. Het hoogtepunt van de avond was het verrassende moment waarop een Chinese zanger het lied Gado bles Sranan kondre ten gehore bracht, waarbij de aanwezige Surinamers uit volle borst met de artiest hebben meegezongen.
Advertenties

Saturday 24 October
Friday 23 October