Mijnals: Edunet.sr en ambtenaar 'geen conflict of interest'
14 Jan 2014, 02:00
foto
Sheila Mijnals


Sheila Mijnals, die ontheven is als hoofd voorlichting van het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling, heeft het mediabedrijf Education Network Suriname (EduNet) opgericht. Ook de website Edunet.sr is gelanceerd. De website gaat zich onderscheiden door informatief en educatief te zijn, zegt Mijnals die directeur is van EduNet.

"Ik heb nog geen officiële melding gehad voor mijn ontheffing", zegt Mijnals aan Starnieuws. "Ik ben een maand met ziekteverlof. Daarna ga ik terug om te kijken of ik blijf op Voorlichting of overgeplaatst wordt naar een andere afdeling. Dit is geen 'conflict of interest'. Hoeveel mensen zitten bij de regering die iets doen naast hun baan bij de overheid? Ik ben de eerste niet en zeker niet de laatste. Dit kan zelfs het ministerie ten goede komen", stelt Mijnals. Het nieuwe mediabedrijf gaat in een later stadium ook zorgen voor televisieprogramma's met een informatieve en educatieve inhoud.

Mijnals zegt dat onderzoek heeft uitgewezen dat heel veel lezers naast nieuws, op zoek zijn naar informatie die voor hen van belang is. Zij noemt informatie over scholen en waar kinderen in te schrijven of over opvoeding. "We hebben ook gemerkt dat de samenleving vorming nodig heeft. Dit is onze bijdrage om normen en waarden terug te brengen in de samenleving", deelt Mijnals mee. "Maar sowieso gaan wij de actuele ontwikkelingen blijven volgen." Mijnals is langer dan dertien jaar in de media actief.
Advertenties

Thursday 21 September
Wednesday 20 September
Tuesday 19 September