Tripartiet Overleg buigt zich over Nationaal Zorg Stelsel
02 Jul 2013, 08:00
foto


De vakbeweging is niet gelukkig met het toekennen van het Nationaal Zorg Stelsel aan Self Reliance. De vakbondsleiders in het Tripartiet Overleg willen dat het Staatsziekenfonds (SZF) hiermee belast wordt. Vicepresident Robert Ameerali koos voor een openbare aanbesteding, waarbij Self Reliance de goedkoopste was. Vanavond heeft het Tripartiet Overleg een vergadering over dit onderwerp.

Voorzitter Robby Berenstein van vakcentrale C-47 zegt aan Starnieuws dat hoewel het Nationaal Zorg Stelsel per 1 juli gedeeltelijk is ingegaan, er veel zaken nog niet duidelijk zijn. In principe kan nog niemand gebruik hiervan maken, omdat administratieve zaken nog niet rond zijn. "Er zijn veel vragen over de uitvoering van dit stelsel en daar willen wij over praten", zegt Berenstein.

De vakbondsleider wil weten hoe het gesteld is met de mensen in het binnenland. Op welke manier zullen zij worden verzekerd. De registratie van kinderen tot 16 jaar en personen boven 60 moet nog beginnen. De vakbeweging wil weten hoe het gesteld is met mensen die al verzekerd zijn bij SZF en wat de consequenties zijn.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May