Moerahoe noemt verklaringen slachtoffer ‘inconsistent’
10 May 2013, 13:00
foto


Raadsman John Moerahoe kan zich niet terugvinden in de eis van het Openbaar Ministerie in de mensenhandelszaak, waarbij een veertienjarig meisje tot commerciële sekswerkster is gemaakt. De advocaat noemt de verklaringen van het slachtoffer 'onsamenhangend, inconsistent en vooral onbetrouwbaar'. Ook zijn er volgens de advocaat geen kenmerken van mensenhandel aanwezig. Moerahoe merkt op dat het bewijs niet wettig en overtuigend is geleverd en dat één bron geen bron is.

De verdachten Marcel K., Tonny T. en Claudine K. zouden zich schuldig hebben gemaakt aan schaking, het hebben van geslachtsgemeenschap met een minderjarige en mensenhandel. Moerahoe benadrukt dat het slachtoffer vrijwillig van huis is meegegaan en geen enkele intentie had om terug te keren. Zij huurde samen met Marcel K. een appartement bij Tonny T, die niet op de hoogte zou zijn dat het meisje minderjarig was. Zij verbleef twee weken daar en had met diverse mannen gesekst. Maoerahoe vindt dat zijn cliënt niet voor deze handelingen verweten mag worden.

Minderjarig
De raadsman voert aan dat Tonny T. het slachtoffer heeft gevraagd om naar Opa Doeli te gaan. Moerahoe vervolgde zijn pleidooi door te stellen dat het kind blond haar had, waardoor zij ouder leek. De advocaat verzocht rechter Alida Johanns om voorbij te gaan aan het geneeskundige rapport, omdat het slachtoffer sedert haar twaalfde seksueel actief is. “Zij had alle mogelijkheden om uit de situatie te geraken, maar dat heeft zij niet gedaan. Zij deed alles vrijwillig en niet onder dwang. Zij maakte zichzelf tot een sekswerkster in plaats van te werken als een schoonmaakster”, stelde Moerahoe.

Hoofdofficier van justitie, Garcia Paragsingh, persisteerde bij haar strafeis. Zij deelde mee dat Tonny T. het slachtoffer verborgen hield. Toen hij erachter kwam dat de politie op zoek was naar haar, stuurde hij het meisje naar Opa Doeli. “Tonny T. wist dat het slachtoffer minderjarig was, daarom stuurde hij haar naar Opa Doeli. Ook al is het slachtoffer zonder dwang en uit haar vrije wil meegegaan, is zij nog steeds minderjarig. Door de omstandigheden waarin het slachtoffer verkeerde, was ze beïnvloedbaar. Zij was verliefd op Marcel K. en hij heeft misbruik hiervan gemaakt”, benadrukte Paragsingh. Zij heeft een straf van vijf jaar voor Marcel K., vijf jaar voor Tonny T. en vier en een half jaar voor Claudine K. Op 30 mei wordt deze zaak verder behandeld. De verdachten blijven aangehouden.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May