PL overweegt samenwerking met ABOP te verbreken
09 May 2013, 11:30
foto
Paul Somohardjo, voorzitter Pertjajah Luhur


Pertjajah Luhur (PL) overweegt om de samenwerking met ABOP te verbreken. Voorzitter Paul Somohardjo zegt aan Starnieuws dat hij dit ook meegedeeld heeft aan coalitiegenoot Ronnie Brunswijk, partijleider van ABOP. "Het kan niet zo zijn dat we samen in de coalitie zitten, dan ben je bezig mijn mensen te ronselen. Dit is geen goed partnerschap", stelt de politicus.

Somohardjo zegt dat drie weken geleden er al een brief af was om de samenwerking op te zeggen. "Toen zijn Leo Brunswijk en een ander bestuurslid met ons komen praten. Ze beloofden beterschap, maar er is geen verandering gekomen in het gedrag. Zelfs toen wij onze massameeting hadden afgelopen zaterdag, hadden de dissidenten een vergadering gepland in Tamanredjo. Dit kan echt niet", roept Somohardjo verontwaardigd uit.

ABOP-zaken niet ondersteunen
"Wij blijven in de coalitie, maar zullen zaken van ABOP niet ondersteunen", legt Somohardjo uit. Het bestuur van PL komt vandaag of morgen bijeen om een besluit hierover te nemen. De partijleider merkt op dat diverse partijgenoten weggehaald zijn van posten bij Sociale Zaken en Volkshuisvesting. Op zich heeft hij daar niet veel moeite mee, maar hij ergert zich aan de omkooppraktijken die volgens hem gaande zijn.

"Zelfs mijn eigen neef die ook Somohardjo heet, is bezweken voor de belofte dat hij beleidsadviseur wordt en een auto krijgt. Hij wordt ingezet om anderen te ronselen", deelt Somohardjo mee. Mensen krijgen 'dokterskaarten' aangeboden om PL te verlaten. De politicus heeft er ook moeite mee dat 'maé en paé' een bankrekening moeten openen om hun AOV gestort te krijgen. "Maar in het binnenland worden de mensen wel uitbetaald. De oude mensen in Commewijne, Wanica en Saramacca worden gedwongen om een bankrekening te openen, terwijl ze hier niet mee kunnen omgaan", merkt Somohardjo op. Hij zegt dat de maat nu echt vol is, omdat ondanks gesprekken er geen verandering te merken is.
Advertenties

Wednesday 30 November
Tuesday 29 November
Monday 28 November