Wilgo Bilkerdijk neemt hamer ASFA over van Doekhie
26 Mar 2013, 00:00
foto
Wilgo Bilkerdijk, de nieuwe voorzitter van de ASFA.


Rahid Doekhie heeft de voorzittershamer van de Associatie van Surinaamse Fabrikanten (ASFA) maandagavond overgedragen aan Wilgo Bilkerdijk, die ondervoorzitter was van het bestuur. Doekhie is benoemd tot erevoorzitter. De werkgeversorganisatie wil dat hij zijn bijdrage blijft leveren in het Tripartiet Overleg.

Doekhie zegt aan Starnieuws dat hij twee termijnen, in totaal vier jaar, al voorzitter was. Hij heeft daarom besloten zich niet verkiesbaar te stellen. "Ik vind dat ik nu moet overdragen. Er is een bestuursverkiezing gehouden maandagavond. Ik draag een sterke organisatie over die geautomatiseerd en financieel sterk is. Ook het jaarverslag is goedgekeurd", deelt de afgetreden voorzitter mee.

Blijft zijn krachten geven
"Er zijn genoeg kandidaten die in het bestuur willen en dat is een goed teken. Het is een goed moment om te stoppen en mijn kennis en krachten vanachter de schermen te blijven geven", stelt Doekhie. De nieuwe leiding heeft de volledige ondersteuning gekregen van het bestuur-Doekhie en heeft aangegeven het beleid voort te zullen zetten.

Samen met Karin Wong Fong Sang maakt Doekhie geen deel meer uit van het nieuwe bestuur. De rest van de bestuursleden gaat aangevuld met twee nieuwe ondernemers verder. De opvattingen over het minimumloon blijven overeind, zegt Doekhie. De organisatie zal aan president Desi Bouterse vragen om Bilkerdijk te benoemen tot lid van het Tripartiet Overleg, terwijl Doekhie als plaatsvervangend lid zijn bijdrage zal blijven leveren. Doekhie is ervan overtuigd dat het nieuwe bestuur het goed zal doen. Hij heeft in het vorige bestuur nauw samengewerkt met Bilkerdijk, aan wie hij de toorts heeft overgedragen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May