SVJ-lid Pross: Mediabedrijven moeten samenwerken
23 Jan 2013, 21:10
foto
De deelnemende mediabedrijven, STVS, SRS en Starnieuws.


Mediabedrijven zien elkaar nog teveel als concurrenten. Internationaal is dat al lang achterhaald, zegt Eliazer Pross, lid van de Surinaamse Vereniging van Journalisten en werkzaam bij de Ware Tijd.

Hij vindt dat het tijd is dat mediabedrijven nagaan op welke gebieden ze kunnen samenwerken. “We moeten samenwerken voor een beter product,” benadrukt hij. “De knoop moet eens worden doorgehakt opdat we ook efficiënter kunnen gaan werken.” Vanavond is de media-expositie gehouden in theater Unique.

Zelf vindt hij het heel jammer dat het medium waar hij voor werkt, op het laatste moment heeft afgezegd. “Maar ik bekijk het positief, de eerste stap is gezet.” Hij had bij de voorbereidingen een zwaar hoofd over het slagen van de media-expositie. “Maar ik ben verrast met de opkomst. Het toont dat de animo er wel is.”

Vertrouwen groeien
Pross merkt op dat het altijd moeilijk blijft de mediabedrijven op een plek bij elkaar te krijgen. Ook in het Caribisch Gebied is dat het geval, zegt hij. Het SVJ-lid is optimistisch en zegt dat in de toekomst de media-expositie groter georganiseerd kan worden. “Misschien met een internationaal karakter.”

De journalist wijst erop dat het nieuw is voor Suriname dat een onafhankelijke organisatie mediabedrijven de mogelijkheid heeft gegeven bij elkaar te komen. “Misschien moet het vertrouwen nog groeien.”

De journalistenweek vervolgt vrijdag met trainingen, die doorgaan tot zaterdag. SVJ-voorzitter Wilfred Leeuwin kijkt uit naar de trainingen.
            video.gif video
Advertenties

Friday 21 June
Thursday 20 June