Opgedroogde bronnen oorzaak watertekort Commewijne
15 Sep 2012, 16:30
foto
Districtscommissaris Ingrid Karta-Bink van Commewijne.


Opgedroogde waterbronnen zijn de oorzaak van dat in het district Commewijne er minder water uit de kraan komt. Daarnaast zijn veel mensen in dit district afhankelijk van regenwater. Om het tekort op te vangen, wordt gratis water verstrekt door de dienst Watervoorziening van Natuurlijke Hulpbronnen.

“Het heeft al een poos niet geregend”, merkt districtscommissaris Ingrid Karta-Bink op tegen Starnieuws. Een andere oorzaak van het watertekort is volgens de dienst Watervoorziening dat het waterleidingsstation te Peperpot ook niet volledig in bedrijf is.

Jaarlijks terugkerend probleem
Volgens de dienst Watervoorziening heeft Commewijne, elk jaar in deze periode te maken met een enorm watertekort. Het district heeft doorgaans al een slechte watervoorziening en is met het droog raken van de beschikbare bronnen extra voelbaar. De druk die normaal al niet optimaal is, is nu veel minder.

De dienst Watervoorziening heeft om het probleem op te vangen extra tankwagens ingezet. Bink zegt dat de wagens van ‘s morgen vroeg tot in de avonduren nog bezig zijn de mensen te voorzien van water. Het water wordt gratis verstrekt en is ongelimiteerd. In een bekendmaking van de dienst Watervoorziening wordt aangegeven dat elke dag een andere wijk wordt aangedaan.
Advertenties

Sunday 19 May
Saturday 18 May
Friday 17 May