Pokie en Ajaiso na een maand weer in parlement
21 Aug 2012, 14:30
foto
De assembleeleden Diana Pokie en Waldie Ajaiso worden hartelijk verwelkomd. Op de foto heet collega Melvin Bouva Ajaiso welkom.


De parlementariërs Diana Pokie en Waldie Ajaiso zijn na een maand weer in de vergadering van De Nationale Assemblee. Nadat de rechter vanmorgen besloot dat het royement van de beide parlementariërs uit de BEP, wordt geschorst en het proces van hun terugroeping moet worden gestaakt, begaven Pokie en Ajaiso zich naar het parlement.

De twee assembleeleden hadden een gesprek met assembleevoorzitter Jennifer Simons. “Wij waren aan maand afwezig, met medeweten van de leiding. We gaan door om normaal ons werk te doen”, zegt Pokie aan Starnieuws.

Hartelijke verwelkoming
Bij aankomst van Pokie en Ajaiso, worden zij welkom geheten door collega parlementariërs die hen feliciteren met de uitspraak van de rechter. Zij worden breed lachend verwelkomd met brasa’s en handdrukken.

BEP hoofdbestuurslid Ronny Asabina, die het begroeten van de beide parlementariërs gade slaat, zegt in een eerste reactie aan Starnieuws dat de BEP, verrast is met de uitspraak van de rechter. “Hierop hadden we niet gerekend. We leven in een democratische rechtsstaat en zullen er mee moeten dealen”, zegt hij. Op de vraag wat nu, antwoordt Asabina, “ik heb begrepen dat Pokie en Ajaiso lid blijven van het parlement. Wij als partij zijn democratisch en kunnen niets anders doen dan ons onderwerpen”.

Zich beraden
Asabina zegt dat de partij zich nu moet gaan beraden over wat te doen. “Of zij in de partij blijven en of wij hen handhaven, weet ik nu nog niet. We willen eerst zaken op een rij zetten”, stelt Asabina.

De BEP is nu druk bezig met het voorbereiden van bestuursverkiezingen in de partij. Ex-minister Celcius Waterberg is bezig overal de achterban te informeren over de laatste ontwikkelingen in de partij. In onder andere Nickerie heeft hij de achterban gisteren aangegeven dat het royement van Pokie en Ajaiso overeind blijft en dat vandaag de terugroeping een feit zou zijn. Bij de rechter is de zaak echter anders verlopen voor de BEP.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May