Fernandes Food Festival 2012 geslaagd
14 May 2012, 02:00
foto
Diverse gerechten waren te koop tijdens het Fernandes Food Festival. (Foto: Edward Troon)


Het ‘Fernandes Food Festival’ op het KKF-beursterrein op Moederdag was gezellig en geslaagd. De regen was geen spelbreker. Gom Foods is de producent van Sishado marinade, zegt Eldridge Spier commercieel manager van Fernandes Agenturen. “Wij zijn de distributeur van de marinade en samen hebben we dit festival georganiseerd”.

Dat het om marinade gaat, wordt de bezoekers van het festival heel snel duidelijk. Aromatische geuren van gemarineerd vlees op de barbecue leiden naar de eettenten. De standhouders hebben de producten uitgestald en de prijslijst geeft meer inzicht in de combinaties en prijzen.

Eten en nog meer
Spier vertelt aan Starnieuws dat een barbecue competitie wordt gehouden, “maar er is ook moksi patu, dus een mix van de Surinaamse keuken”. Vanwege Moederdag zijn extra attracties toegevoegd zoals: “potplanten, bloemen, portrettekenen, facials, pedicure- en manicure behandelingen, echt wat leuke dingen gericht op de moeder”.

“We zijn voor het eerst op de beurs”, zegt Diana Ashruf van Bliss Beauty Salon “en we doen verschillende minibehandelingen. Ashruf legt uit dat op de beurslocatie het niet mogelijk is om anderhalf uur aan de schoonmaak van iemands gezicht te besteden.” Dus doen we mini make-overs, epileren, harsen, die behandelingen te doen die niet zo lang duren.”

De schoonheidsspecialiste heeft geen spijt van haar deelname aan het festival. “Ik heb een constante aanloop en probeer de mensen ondanks de drukte heel goed te motiveren en te adviseren. Voor mij is dit fantastisch. De mensen zijn enthousiast en tevreden.”

Tevreden
“Dit is de derde keer dat we met Fernandes en Sishado in zee zijn gegaan”, zegt Robby Smelhoven van Gushann BBQ en Bar. Hij is heel tevreden over de opzet van het voedselfestival. Vooral de grote variëteit aan Surinaamse gerechten spreekt hem aan, “dus niet alleen barbecue, maar ook een lekkere doksa met roti, noem maar op”.

Smelhoven vertelt dat zijn bedrijf al 18 jaar bestaat, “maar de barbecue is iets van de laatste vijf jaren. Het is spontaan ontstaan en je ziet het overal langs de straat. Er is veel concurrentie, maar de kwaliteit wint het altijd”.

Edward Troon
Advertenties

Tuesday 03 October
Monday 02 October
Sunday 01 October