Breaking News: Amnestiewet getekend en afgekondigd
06 Apr 2012, 14:20
foto
Minister Ramon Abrahams (links) en zijn collega van Buitenlandse Zaken, Winston Lackin, luisteren naar André Misiekaba, een van de indieners van het wetsontwerp ter wijziging van de amnestiewet.


Het woensdagavond goedgekeurde wetsontwerp ter wijziging van de amnestiewet is door waarnemend president Robert Ameerali donderdag getekend en afgekondigd in het staatsblad. Dit zegt minister Ramon Abrahams, die samen met president Desi Bouterse nu in Apoera is, in een exclusief interview met Starnieuws.

Abrahams zegt dat de reis van Bouterse naar Guyana maanden geleden was gepland. Hij heeft de inaugurele vlucht van de SLM naar Guyana meegemaakt. "Het is niet zo dat de president speciaal uitlandig was waardoor de waarnemend president de wet heeft getekend en afgekondigd", zegt Abrahams, die de vervanger is van de vicepresident. Bouterse is vanochtend uit Guyana teruggekeerd en ging rechtstreeks naar Apoera.

Abrahams merkt op dat de president verplichtingen had in Guyana. Hij heeft een bezoek gebracht aan het Caricom-secretariaat. Bouterse is nu voorzitter van de Caricom. Hij had ook een ontmoeting met het Guyanese staatshoofd Donald Ramotar. Abrahams benadrukt dat de president de ontwikkeling van het land ter hand wil nemen. Vandaar dat hij rechtstreeks van Guyana naar Apoera is gegaan. Daar is een verzoening teweeg gebracht tussen de drie oude kapiteins en de nieuwe.
Advertenties