Abrahams waarnemend voorzitter NDP tot Bouterse beschikbaar is
24 Mar, 14:30
foto


Ramon Abrahams, eerste ondervoorzitter van de Nationale Democratische Partij (NDP), zal de functie van voorzitter Desi Bouterse waarnemen. Dit zal gebeuren totdat Bouterse weer beschikbaar is. De NDP heeft gisteren een algemene ledenvergadering (alv) gehouden in partijcentrum Ocer. Het huidige hoofdbestuur, de afdelingen en subafdelingen, is bekrachtigd door de vergadering, met de aantekening dat er 1 onthouding was. Dit besluit houdt in dat de zittingstermijn verlengd is geworden tot juli 2026. Ook de overige partij organen, instituten en commissies, inclusief de verificatie commissie, blijven gehandhaafd.

Bouterse, die veroordeeld is in het 8 december strafproces, is voortvluchtig. Hij moet 20 jaar gevangenisstraf uitzitten. De NDP meldt in een persbericht dat leden van alle organen en instituten over het gehele land aanwezig waren op de vergadering. Op deze bijzondere bijeenkomst zijn er belangrijke besluiten over de partij genomen, die de organisatie verder ordent en klaarstoomt voor een succesvolle deelname aan de verkiezingen in mei 2025.

De vergadering werd voorgezeten door Abrahams. Het huishoudelijk reglement is aangepast conform de statutaire bepalingen. De belangrijkste aanpassingen bieden een verduidelijking over de waarneming bij afwezigheid van hoofdbestuursleden. Zo is bepaald dat bij ontstentenis van de voorzitter, diens afwezigheid of belet, deze wordt waargenomen totdat de voorzitter wederom beschikbaar is. De eerste ondervoorzitter is belast met de waarneming. Bij belet van de secretaris of de penningmeester, worden deze waargenomen door andere hoofdbestuursleden die de schriftelijke volmacht hiertoe hebben verkregen, van ten minste de gewone meerderheid van het hoofdbestuur.

Tijdens de vergadering zijn ook de verslagen van de secretaris en de penningmeester, over het bestuursjaar 2019 – 2023, behandeld. De voorzitter van de verificatiecommissie heeft verslag gedaan over de controle van het financieel beleid gevoerd door de penningmeester, en geeft aan dat decharge verleend kan worden. Het financieel verslag is goedgekeurd door de alv.

Waarnemend voorzitter Abrahams zei in zijn toespraak dat de NDP robuust is. "Wij moeten echter heel bewust met dit gegeven omgaan, gezien de meest belangrijke taak waarvoor wij als partij nu staan, namelijk de verkiezingen van mei 2025 succesvol afronden. Op weg naar deze datum is het van eminent belang dat de eenheid binnen onze organisatie, op elk moment wordt gedemonstreerd. Deze eenheid zijn wij aan elkaar, aan onze leider Desire Delano Bouterse, maar vooral aan Suriname verplicht." De NDP is zich ervan bewust dat de persoonlijke en politieke aanvallen veel en zwaar zullen zijn. Abrahams vroeg de vergadering om zich daardoor niet uit het veld te laten slaan.

Ervan bewust dat scenario’s, het nep en fake nieuws en desinformatie, over de zogenaamde neergang en val van de NDP, bewuste psychologische aanvallen zijn om leden en het electoraat te misleiden en om de stembusgang te beïnvloeden, zal er gegarandeerd een gepast weerwoord worden gepresenteerd. Abrahams gaf een duidelijke  boodschap mee aan de leden, namelijk dat hij geen ambities koestert om publieke dan wel politieke functies te bekleden, geen president, vicepresident, minister, DNA lid, directeur of RvC positie, benadrukte hij. Hij gaf aan dat samen met de partij, hij alles wat in zijn vermogen is, zal aanwenden om de verkiezingen van mei 2025, in het voordeel van de partij te beslechten.

Suriname verkeert onder de meest ellendige omstandigheden ooit vanaf de onafhankelijkheid. Het beleid van het huidige regiem is catastrofaal op elk gebied en staat haaks op de sociaal democratische beginselen van de NDP. Hierop zal een antwoord geformuleerd moeten worden om met vereende krachten elke vorm van sabotage, uitstel, beïnvloeding van de verkiezingen van mei 2025 en de verdere vernietiging van de sociaal-maatschappelijke orde te kunnen detecteren en te bestrijden, stelt Abrahams.

Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April