Pleidooi voor Herprioritiseren van Menselijke Noden
23 Mar, 22:38
foto


Geachte beleidsmakers,
Het is met een zwaar gemoed dat we ons vandaag tot u richten, niet om politiek te bedrijven, maar om een dringende kwestie aan te kaarten die ons allen raakt: de kritieke toestand van onze gezondheidszorg. Terwijl de politieke arena wordt gedomineerd door discussies over bruggen en grensoverschrijdende samenwerking, hebben de recente noodkreten van medische professionals verbonden aan het Academisch Ziekenhuis Paramaribo ons eraan herinnerd dat er in ons land een andere, meer directe en levensbedreigende uitdaging gaande is.

De situatie op de Intensive Care (IC) van het AZP is ronduit alarmerend. Een gebrek aan gekwalificeerd personeel en essentiële medicijnen en medische apparatuur bedreigt niet alleen de kwaliteit van de zorg, maar ook levens zelf. De specialisten hebben niet lichtzinnig besloten om deze kwestie openbaar te maken. Hun acties zijn een uiting van hun diepe bezorgdheid en een laatste wanhopige poging om aandacht te vragen voor de dringende behoefte aan verandering.

Het is van vitaal belang dat onze regering haar prioriteiten heroverweegt en zich volledig richt op het waarborgen van de gezondheid en het welzijn van onze burgers. Hoewel infrastructuurprojecten en grensoverschrijdende samenwerking belangrijk zijn voor de ontwikkeling van ons land, mogen we niet vergeten dat de ware rijkdom van een natie niet wordt gemeten in bruggen of economische overeenkomsten, maar in de gezondheid en het welzijn van haar mensen.

We vragen niet om politieke retoriek of beloftes van verandering. We vragen om concrete actie en investeringen die de gezondheidszorg kunnen verbeteren, het personeel kunnen ondersteunen en de benodigde middelen kunnen verschaffen om levens te redden. Dit is geen kwestie van politieke kleur of partijvoorkeur, maar van menselijke waardigheid en het recht van elk individu op toegang tot adequate zorg in tijden van nood.

Als natie hebben we de verantwoordelijkheid om voor elkaar te zorgen en de zwaksten in onze samenleving te beschermen. Laten we deze verantwoordelijkheid serieus nemen en samenwerken om een gezondheidszorgsysteem te creëren dat de behoeften van al onze burgers vervult, ongeacht hun achtergrond of sociale status.

Laten we nu handelen, niet als politici, maar als medemensen die vastbesloten zijn om het welzijn van onze natie te waarborgen. De tijd om te handelen is nu, voordat nog meer levens verloren gaan aan de nalatigheid van het systeem.
Met hoop op verandering,

Sunil Oemrawsingh

Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April