Canadees bedrijf Reunion Gold wil goudvoorkomens verkennen
16 Mar, 14:48
foto
Anuska Sonai, president Chan Santokhi, Justin van der Toorn en Dimitri Lemmer. (Foto: CDS)


Het Canadese bedrijf Reunion Gold heeft interesse in verkennen van goudvoorkomens in de Surinaamse bodem. Reunion Gold is een exploratiebedrijf dat zich voornamelijk richt op de exploratie van goud en andere mineralen, met activiteiten in landen als Frans-Guyana en Guyana. President Chan Santokhi heeft op zijn kabinet vrijdag een bijeenkomst gehad met het bedrijf en de Surinaamse counterpart Consolidators, Distributors & Warehousing Europa-Suriname (CWDE SR). Hij maakte formeel kennis  met de partners waarbij verwachtingen voor toekomstige samenwerkingen werden besproken. 

Onder de aanwezigen bevonden zich Anuska Sonai, president van de American Chamber of Commerce in Suriname, Dimitri Lemmer, CEO CDWE SR (de lokale partner van Reunion Gold) en vicepresident tevens hoofdafdeling Operations van Reunion Gold, Justin van der Toorn. Het bedrijf heeft zijn interesse aan de president kenbaar gemaakt.

Als vertegenwoordiger van de Amerikaanse Kamer van Koophandel en Fabrieken in Suriname, benadrukte Sonai dat het de taak van de Kamer is om partnerschappen tussen bedrijven te faciliteren. “Als bedrijven al partnerschappen hebben gesloten en hun plannen binnen onze visie passen, is de taak dat we die ondersteunen”. Sonai benadrukte dat de Kamer zich inzet voor de behoeften van hun leden. Volgens haar verwachtingen zullen er in de komende drie tot vijf jaar meer dan 1.000 banen worden gecreëerd als gevolg van deze investering, meldt de Communicatiedienst Suriname.

Dimitri Lemmer van CDWE merkte op dat exploratie van groot belang is zodat er vastgesteld kan worden wat het minerale potentieel is en uiteindelijk natuurlijke hulpbronnen op een duurzame manier economisch ontgonnen kunnen worden. “Als local content partner richten wij ons op creatie van duurzame werkgelegenheid en ondernemerschap in Suriname”, gaf hij aan. Uit de lange geschiedenis van mijnbouw in Suriname blijkt dat het land tussen de 55% en 65% van de opbrengsten behoudt, wat de totale economie ten goede komt. Lemmer is zeer erkentelijk voor de nodige ondersteuning die de Surinaamse regering biedt.

“Wij zijn een bedrijf met een succesvolle legacy. Wereldwijd dragen wij de verantwoordelijkheid voor vele mijnen die ontdekt zijn. Ook achter de ontdekking van de mijn in het Rosebel Goldmines gebied staan wij”, zei Van der Toorn. Hij is de president erkentelijk voor de ontvangst.
Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April