Somohardjo: Geen ruimte voor discriminatie binnen religie
14 Mar, 10:44
foto
Minister Bronto Somohardjo spreekt de gelovigen toe op de vierjaarlijkse zitting van de Zevende-dags Adventisten. (Foto: BiZa)


Bij de vierjaarlijkse zitting van de Zevende-dags Adventisten gisteren, zei minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken dat er geen ruimte moet bestaan voor discriminatie als het gaat om religie. De bewindsman woonde de ceremonie bij die ook samenvalt met 130 jaar Adventisme in Suriname. Tevens viert de eerste Advent gemeente in Nickerie haar 105 -jarig bestaan. 

Het gezamenlijke thema van deze activiteiten is: Ik Zal Gaan, Met de Missie in Gedachten. Dit thema benadrukt de boodschap en de visie van de Zevende-dags Adventisten. Deze kerkgenootschap heeft 14 gemeenten in stad en district.

“Onze Grondwet benadrukt de vrijheid van geloofsovertuiging en de beleving ervan. Discriminatie op basis van religie is ongrondwettelijk”, benadrukte Somohardjo. Hij benadrukte dat de Religieuze Afdeling van Binnenlandse Zaken onder andere de taak heeft om erop toe te zien dat de vrijheid in geloofsovertuiging in stand wordt gehouden en dat de belijders van welke religie dan ook, hun religie kunnen praktiseren, zonder enige beletselen. In dit verband zegt hij dat ook met de kwestie van de sabbat zoals door het kerkgenootschap beleden, rekening wordt gehouden.

Het Kerkgenootschap der Zevende-dags Adventisten, ook de Adventkerk genoemd, is een protestantse kerkgenootschap. Gezonde voeding en een gezonde leefstijl is één van de speerpunten van de Zevende-dags Adventisten.  Minister Somohardjo sprak namens de regering en het volk van Suriname zijn waardering uit voor de bijdrage die het kerkgenootschap levert aan de vorming van de Surinaamse natie. Ook spreekt hij de hoop uit dat de organisatie, samen met de regering zich blijvend zal inzetten voor een gezegend Suriname.
Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April