Noodtoestand Bolivia door zware regenval
11 Mar, 10:42
foto
Een drone-opname laat zien dat de Kellumani-rivier overstroomt als gevolg van hevige regenval in het Chijipata-gebied, in La Paz, Bolivia. (Foto: Reuters)


Zware regenval in de hoofdstad van Bolivia, La Paz, heeft de autoriteiten ertoe aangezet de noodtoestand uit te roepen, zo bleek zondag uit een overheidsdocument, nadat overstromende rivieren het afgelopen weekend veel huizen hadden verwoest.

De Boliviaanse president Luis Arce beloofde zware machines en 3.000 troepen te sturen om verdere schade te voorkomen, aldus het document.

Zware regenval veroorzaakte overstromingen in verschillende wijken en geïsoleerde delen van de stad door het afsluiten van water, elektriciteit en wegen.

"We zijn diep bezorgd over de moeilijke situatie die onze gemeente in La Paz doormaakt", zei Arce in een bericht op sociale mediaplatform X.

Eén persoon stierf dit weekend in La Paz als gevolg van de hevige regenval, terwijl volgens officiële gegevens bijna vijftig mensen zijn omgekomen bij overstromingen in het hele land sinds het regenseizoen in januari begon.
Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April