Singapore verscherpt regels voor inhuren buitenlandse professionals
04 Mar, 20:49
foto
Singapore loopt nog steeds voorop als de beste plek ter wereld om zaken te doen.


Singapore zal de salariscriteria voor buitenlandse managers en professionals die bedrijven vanaf volgend jaar kunnen inhuren verhogen, zo maakte de regering maandag bekend. Vanaf januari volgend jaar moeten buitenlanders S$ 5.600 ($ 4.170) of meer per maand verdienen – een stijging ten opzichte van de huidige S$5.000 – om in aanmerking te komen voor de zogenaamde werkgelegenheidspassen die doorgaans worden toegekend aan goedbetaalde professionals.

Voor degenen in de financiële sector wordt het kwalificerende salaris verhoogd van S$ 5.500 naar S$6.200.

Het ministerie van Arbeidszaken zei dat de stap bedoeld is om "ervoor te zorgen dat houders van een EP (arbeidspas) van hoge kwaliteit zijn en om een gelijk speelveld voor de lokale bevolking te behouden".

Het Zuidoost-Aziatische financiële centrum is lange tijd een populaire locatie geweest voor buitenlandse bedrijven om hun regionale hoofdkantoren te vestigen, terwijl buitenlandse arbeidskrachten een netelige kwestie zijn, omdat de lokale bevolking zich zorgen maakt over de concurrentie om werkgelegenheid.

In juni vorig jaar telde Singapore 197.300 buitenlanders met een arbeidskaart, op een totaal aantal buitenlandse arbeidskrachten van ongeveer 1,5 miljoen. Het land heeft 5,9 miljoen inwoners.

Sinds de pandemie in 2020 toesloeg, is de salarisvloer voor het in dienst nemen van buitenlanders drie keer verhoogd, waarbij de vorige aanpassing – van S$4.500 naar S$5.000 – pas in september vorig jaar van kracht werd.
Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April