Colombia: Nieuwe aanwijzingen bij zoektocht vermiste kinderen
26 May, 02:03
foto
Een vliegtuig met de vier kinderen en drie volwassen, stortte op 1 mei neer in de Colombiaanse jungle. De zoektocht naar de kinderen wordt voortgezet. (Foto: AP)


Een wanhopige zoektocht naar vier kinderen die vermist zijn sinds hun vliegtuig op 1 mei neerstortte in de Colombiaanse jungle, heeft nieuwe aanwijzingen opgeleverd. Spullen van de broers en zussen, die tussen de 11 maanden en 13 jaar oud zijn, zijn gevonden op twee verschillende locaties in het regenwoud.

Hun moeder en de andere volwassenen aan boord van het vliegtuig kwamen om bij de crash.

Maar zoekteams zeggen dat kleine voetafdrukken die vorige week zijn gevonden erop wijzen dat de kinderen de inslag hebben overleefd. De voetafdrukken werden donderdag gezien en specialisten zeiden dat ze hoogstwaarschijnlijk van de kinderen waren.

Eerder vorige week hadden zoekteams een drinkfles voor kinderen, een schaar en een haarelastiekje gevonden, evenals wat leek op een geïmproviseerd onderkomen gemaakt van takken en een half opgegeten passievrucht.

De kinderen behoren tot de inheemse Huitoto-groep en leden van hun gemeenschap hebben de hoop uitgesproken dat hun kennis van fruit en overlevingsvaardigheden in de jungle hen een betere kans zal hebben gegeven om de beproeving te overleven.

Maar ondanks dat meer dan 100 soldaten de jungle uitkamden, werden er tot woensdagochtend vroeg, geen sporen meer gevonden.

De nieuwste items werden opgemerkt door een inheemse vrouw op zo'n 500 meter van de plaats van de crash. Ze vond een vuile luier, een groene handdoek en schoenen, waarvan wordt aangenomen dat ze, gezien hun maat, behoren tot de op een na jongste van de vermiste broers en zussen, die vier jaar oud is. De luier zou zijn gedragen door de jongste.
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March