President: Olievoorkomens teken aan de wand voor meer goed nieuws
21 Jun 2022, 20:44
foto
President Chan Santokhi


President Chan Santokhi noemt de significante olievoorkomens door APA Corporation in Blok 58 een teken aan de wand voor meer goed nieuws en kijkt uit naar de Final Investment Decision (FID). De regering is geïnformeerd door de leiding van Staatsolie over de voorkomens van olie in 'Krabdagu'. De leiding van Staatsolie gaf ook aan de president door dat samen met de reeds eerder in het Sapakara reservoir bevestigde hoeveelheid, aangenomen mag worden, dat deze voorkomens de FID dichterbij brengt. Ook zou er zelfs een mogelijkheid zijn voor een grotere productie dan eerder gepland.

De president is recentelijk nog ter oriëntatie op een boorplatform bij Apache geweest. Aldaar heeft hij de goede samenwerking en het wederzijds vertrouwen weer benadrukt. Kort na zijn bezoek komt dit goede nieuws welke zeer welkom is. Belangrijk is nu dat er is aangetoond dat er aantrekkelijke mogelijkheden zijn wat betreft deze en andere voorraden in dit gebied. Hierdoor is ook de deur verder open voor het bespreken van andere commerciële mogelijkheden, meldt de Communicatiedienst Suriname.

Het is goed te weten dat de zogenaamde 'local content' zich goed aan het voorbereiden is. Dit is nog meer gebleken na het bezoek aan de Kuldipsingh havenfaciliteit, die de eerste shore-base is in Suriname. Maar ook de samenwerking tussen onder andere DP-world, Integra Marina en anderen zal leiden tot het heien van de eerste paal voor een Surinaamse shore-base. Dat Suriname zich voorbereidt, mag ook blijken uit het feit dat inmiddels nog vier bedrijven de benodigde criteria voor het aanleggen van een shore-base hebben gehaald.

De president wijst erop dat meer vertrouwen steeds zal leiden tot grotere investeringen welke nu reeds zichtbaar zijn. Het moge duidelijk zijn dat deze regering de ambitie heeft om naast olie, hogere prioriteit te geven aan de productie van gas. Dit onder andere vanwege de steeds toenemende vraag naar gas als gevolg van de oorlog in Oost-Europa. Verder is gas een belangrijke grondstof voor het maken van kunstmest welke van eminent belang is voor het waarborgen van de wereldwijde voedselzekerheid.

Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April
Monday 15 April