President krijgt rondleiding bij Kuldipsingh Port Facility
19 Jun, 00:00
foto
President Chan Santokhi en gezelschap krijgen een rondleiding op de Kuldipsingh Port Facility te Dijkveld. Links coalitiefractieleider Asis Gajadien.


President Chan Santokhi heeft zaterdag de Kuldipsingh Port Facility NV aan de Sir Winston Churchillweg (Dijkveld) bezocht. Na diverse toespraken, heeft hij een rondleiding gekregen. Asis Gajadien, coalitiefractieleider, die ook een van de sprekers was, zegt aan Starnieuws dat het meer dan op z'n plaats is dat het staatshoofd zich georiënteerd heeft op de eerste shore base in Suriname. Hij merkt op dat Kuldipsingh ingespeeld heeft op de ontwikkelingen in de olie- en gassector.

Kuldipsingh heeft een contract met Total Energies en Halliburton. Vertegenwoordigers van deze internationale ondernemingen hebben ook het woord gevoerd, net als Staatsolie directeur, Annand Jagesar. Kuldipsingh is zeven jaar geleden begonnen met havenfaciliteiten, in eerste instantie om in de eigen behoefte te voorzien.

Gajadien merkt op dat de regering de nadruk legt op local content en dat bedrijven zich klaar moeten maken om deel te zijn van de ontwikkelingen op het gebied van oil & gas. De investering in de shore base werpt vruchten af, meent Gajadien. Heel wat activiteiten die eerder in Trinidad & Tobago plaatsvonden, vinden nu in Suriname plaats.

Door de informatie die werd verstrekt en de rondleiding heeft het presidentiële gezelschap inzicht gekregen in de mogelijkheden. Het laden, lossen, opslaan en leveren van alle materiaal dat op het boorplatform gebruikt worden, zijn door de shore base mogelijk geworden.
Advertenties

Wednesday 17 August
Tuesday 16 August
Monday 15 August