Abdoel wenst zijn broer succes toe in VHP met Gajadien
17 Jan 2020, 00:00
foto
VHP-voorzitter Chan Santokhi overhandigt de lidmaatskaart aan Istagar Abdoel, broer van de NDP-fractieleider. (Foto: VHP)


NDP-fractieleider Amzad Abdoel wenst zijn broer, Istagar, die nu naar de VHP is overgestapt, succes toe. "Mijn broer is al langer dan een jaar niet actief binnen de NDP. Hij zocht eerder zijn heil bij de HVB en was daarna lid van ABOP. Nu heeft hij gekozen voor de VHP. Ik wens hem een goede samenwerking bij zijn nieuwe partij toe, vooral met de heer Gajadien die eerder de procureur-generaal inschakelde om hem te laten opsluiten. Dan nog wens ik hem veel succes. Ik wil wel benadrukken dat niemands vertrek uit de NDP de partij kan schaden," zegt Abdoel om een reactie gevraagd aan Starnieuws. 

De VHP meldt in een bericht dat Istagar Abdoel, broer van Amzad Abdoel, lid is geworden van de oranje partij. Hij kreeg zijn lidmaatschapskaart overhandigd van niemand minder dan VHP-voorzitter Chan Santokhi. Dit gebeurde woensdagavond tijdens een wijkvergadering gehouden in het bolwerk van de NDP aan de Sophiaslustweg ten huize van Istagar Abdoel. Er waren volgens de VHP op de bijeenkomst ook aanwezig veel vrouwen en jongeren, die voorheen de NDP en Amzad Abdoel hadden ondersteund. 

Assembleelid en VHP-ondervoorzitter, Asiskumar Gajadien heeft vorig jaar mei procureur-generaal Roy Baidjnath Panday schriftelijk gevraagd om een onderzoek in te stellen. Een strafrechtelijk onderzoek zou volgens de politicus stagneren. Istagar zou geld van de mensen aangenomen hebben om percelen en visvergunningen via de NDP te regelen. Een bezorgde burger zou stukken hebben overhandigd aan Gajadien. Hij bracht deze kwestie in De Nationale Assemblee ter sprake, want in een van de processen-verbaal is ook de naam van de NDP-fractieleider genoemd. Gajadien wilde de stukken overhandigen aan de voorzitter, maar deze zijn niet geaccepteerd. Abdoel op zijn beurt heeft ook een klacht wegens laster en smaad tegen Gajadien ingediend bij de procureur-generaal. Geen van de twee Assembleeleden hebben iets gehoord over deze zaak. 

Gajadien om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat eenieder welkom is in de VHP. "Maar ook voor eenieder geldt, dat als ze vervolgd moeten worden omdat ze verkeerd hebben gehandeld, zal de VHP erachter staan. Ongeacht wie het is. Als er personen zijn die eventueel de advocaat willen uithangen voor dergelijke personen, mogen ze dat doen. Maar dat doen ze op persoonlijke titel. De VHP-leiding staat voor wet en recht en dat geldt voor eenieder," benadrukt de ondervoorzitter van de oranje partij. "Ik sta nog steeds achter mijn verzoek en wacht nog steeds op het Openbaar Ministerie, voor de waarheid. Daarmee is de samenleving gediend," zegt Gajadien. 
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March