Reactie op het artikel van Mariam Letterboom
15 Jan 2020, 22:38
foto


Het sop is de kool niet waard. Eerlijk gezegd had ik geen zin om te reageren op het nietszeggende artikel van Mariam Letterboom. Niet het effect van de kadermeeting van de NDP, maar de vermeende en krankzinnige uitspraken van de militante leden van de NDP, over de krijgsraad en de oppositie hebben ertoe geleid dat ik in de pen ben geklommen. De bandeloosheid en dwaasheid bij delen van de NDP is manifest, normen en waarden gelden niet bij deze militante NDP leden.  

Niet alleen ik maar ook verschillende politieke partijen en de vakorganisatie C-47, hebben hun afkeuring uitgesproken over de vermeende en krankzinnige uitspraken van Ramon Abrahams en Silvana Afonsoewa. Als iemand een bekrompen visie heeft over de rechtsstaat en democratie, ga je die persoon niet kunnen uitleggen wat rechtsstaat en democratie betekenen in de ware zin des woord. Derhalve moest ik niet reageren op het artikel van Mariam Letterboom. 
De weerbarstige Silvana Afonsoewa, sprak over japjapi's en keskesi’s, richting krijgsraad en de oppositie. Dat heeft niks te maken met rechtsstaat en democratie, maar heeft wel te maken met absurditeit, dwaasheid en bandeloosheid. President Bouterse is vaak over de schreef gegaan, door de rechtelijke macht, het Openbaar Ministerie en andere instituten te beledigen en te provoceren. 

André Misiekaba is ook een van de militante NDP’ers, die normen en waarden niet in acht neemt. En die ‘jurist’ Ashwin Adhin, zei dat het vonnis geen rechtskracht heeft, maar de veroordeelde Bouterse moet zich op 22 januari wel huppelend bij de krijgsraad aanmelden. Maar hij kan ook op zijn sloffen en in moonwalk aanmelden bij de krijgsraad. De NDP’er Stephen Tsang bekritiseerde de rechterlijke macht als te zijn vrijpostig. De bewijzen liggen daar van intimidatie. De militante NDP’ers volgen de karaktereigenschappen van Bouterse op of beter gezegd: de appel valt niet ver van de stam. 

Mariam Letterboom beweert dat ik invloed wens uit te oefenen op het onderbewustzijn van de lezers en gelijk een graan van haat en angst zaai in de gedachtegang van de lezers. Dat is natuurlijk klinkklare onzin, een kletsverhaal van Mariam Letterboom. Het volk moet hoe dan ook gewezen worden op het gevaar van de uitspraken. Het volk moet niet aangezet worden tot burgerlijke ongehoorzaamheid, maar opgeroepen worden om kalm en rustig te blijven.

Uit niets blijkt dat ik gepoogd heb delen van het volk te misleiden. Velen hebben ook forse kritiek geleverd op de uitspraken. Mariam Letterboom vindt dat ik misleidend ben, dat raakt kant noch wal, ik heb slechts opgeroepen, de rechtsstaat en de democratie te respecteren. Ik zal nimmer aan misleiding doen, dat is niet mijn aard. Misleiding spruit voort uit het brein van criminelen, misleiding spruit voort uit het brein van corruptelingen, misleiding spruit voort uit het brein van mensen, die de rechtsstaat en democratie aan hun laarzen lappen. 

Idris Naipal
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April