Nep nieuws: Asadang en Finisie ontkennen briefwisseling
14 Aug, 12:35
foto
Assembleelid Wendell Asadang.


Assembleelid Wendell Asadang (NDP) en districtscommissaris (dc) Frederik Finisie van Brokopondo ontkennen tegenover Starnieuws dat er een briefwisseling tussen hen is geweest over de beschadiging van de elektriciteitsmast aan de Afobakaweg. "Ik kan u tweeduizend procent verzekeren dat ik nooit een brief heb ontvangen van de heer Asadang hierover en ik heb ook nooit gereageerd erop," zegt de dc. Asadang benadrukt dat het om een 'fake brief' gaat. Hij wordt op social media flink beklad. 

Asadang vindt het erg dat de Commissie 10 oktober 2018 een persbericht heeft uitgegeven op basis van een 'nep brief'. Hierin stellen voorzitter Leo Brunswijk en Ruben Ravenberg dat ze diep teleurgesteld zijn in het Assembleelid. De commissie keurt het totaal af dat een DNA-lid van Marron komaf van het district Brokopondo aangeeft dat wat hem betreft de politie personen van zijn district mag neer schieten. "Het zijn dezelfde personen die hebben gezorgd dat de heer Asadang vandaag DNA-lid is geworden. Indien de heer Asadang waarden en normen als hoogste morele goed ervaart, moet hij gelijk aftreden als DNA-lid. Hij is totaal ongeschikt om namens het district Brokopondo nog DNA-lid te zijn," stelt de commissie. 

Het Assembleelid vindt het erg dat politiek bedreven wordt op basis van ras-sentimenten. De bedoeling van deze acties zijn volgens Asadang om hem politiek te beschadigen. "Ik heb geen email correspondentie gehad met de dc hierover. Het gaat duidelijk om manipulatie hier," zegt Asadang. Hij heeft zijn advocaat intussen geraadpleegd en zal aangifte doen tegen laster en smaad. Ook dc Finisie roept op om geen ras-sentimenten te bespelen. Hij merkt op dat de situatie in Brokopondo relatief rustig is. Hij hoopt dat de werkzaamheden op Rosebel Gold Mines gauw weer zullen beginnen. 

Friday 13 December
Thursday 12 December
Wednesday 11 December