5 penitentiaire ambtenaren Hazard de bak in
02 Apr 2019, 00:49
foto


De politie heeft vijf penitentiaire ambtenaren, werkzaam bij Hazard in district Nickerie, aangehouden. De ambtenaren worden ervan verdacht de ontvluchte gedetineerde Giovanni Dion Griffith te hebben mishandeld na zijn weder aanhouding. De man is dood binnengebracht op de spoedeisende hulp van het Mungra Medisch Centrum. Het ontzielde lichaam vertoonde sporen van mishandeling.

Rechercheurs van Nickerie en de afdeling Kapitale Delicten van Paramaribo zijn gelijk na de melding een onderzoek begonnen. Uit het onderzoek is komen vast te staan dat de gedetineerde Griffith op zondag 24 maart was ontvlucht uit het huis van bewaring te Hazard. Hij werd opgespoord door de penitentiaire ambtenaren van Hazard en het gelukte hen om hem dezelfde dag aan te houden en wederom op te nemen in de sterkte van het huis van bewaring.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn de penitentiaire ambtenaren hangende het onderzoek, door de politie in verzekering gesteld voor onder andere zware mishandeling de dood ten gevolge hebbende. Dit meldt de politie Public Relations.
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April