Man in mishandelingszaak heeft spijt
12 Feb 2019, 07:41
foto


Witeshkumar K. heeft tegenover kantonrechter Cynthia Valstein-Montnor spijt betuigd. De man wordt verweten zijn vrouw op 12 december van het afgelopen jaar mishandeld te hebben. Hij sloeg haar met een leeg verfblik op haar voorhoofd en heeft geprobeerd haar te wurgen met de kabel van een ventilator. De verdachte heeft deze feiten bekend. De vrouw had blauwe plekken over haar lichaam en verwondingen aan haar hoofd en hals.

De man zei dat hij zijn vrouw gezegd had om heel goed op de drie kinderen te letten. Hij merkte op die bewuste dag op dat zijn dochter zwellingen aan haar lichaam had. Hij werd toen kwaad en ging over tot het feit. Volgens de verdachte had hij niet de intentie om de kabel strak aan de hals van zijn vrouw te trekken. Bij de politie had deze verdachte verklaard dat de ruzie ontstaan was, omdat zijn vrouw naar Saramacca wilde gaan. Hij zou de vrouw bedreigd hebben. Hij zei dat hij haar en de kinderen zou vermoorden als zij naar Saramacca bij haar moeder zou gaan. Verder zou hij vergif in de watertank zetten. Bovendien gebruikt de man reeds vier jaren cocaïne.

Valstein voerde aan dat Witeshkoemar K. zijn vrouw vaker heeft mishandeld en dat dit niet de eerste keer was. Uit het buurtonderzoek is gebleken dat de man zijn vrouw dagelijks mishandelde. Ook is gebleken dat hij zijn twee nichtjes vaker uitschold en hen met de dood bedreigd had. Zijn vrouw heeft hem inmiddels verlaten. Ze wil niets meer met hem te maken hebben. Van de mishandelingen die de man eerder pleegde, heeft ze uit vrees geen aangifte gedaan.

Witeshkoemar K. merkte op dat zijn moeder overleden is en dat zijn vader in een rolstoel zit. Ook beseft hij dat hij geen goed voorbeeld is voor zijn dochter. Hij gaf toe dat hij niet zichzelf is als hij boos wordt. Hij slaat dan alles kort en klein. Op 8 april zal deze zaak verder behandeld worden. De verdachte wordt juridisch bijgestaan door Shefani Amirkhan.

Wanita Ramnath
Advertenties