Renzo Tjon-A-Joe levert gouden prestatie in Colombia
26 Jul 2018, 00:19
foto
De naam van Renzo Tjon-A-Joe prijkt boven aan de lijst op de 50 meter vrije slag. Met deze tijd heeft de zwemmer goud behaald voor Suriname.


Renzo Tjon-A-Joe heeft goud behaald op de 50 meter vrije slag woensdagavond tijdens de CAC Games in Barranquilla, Colombia. Hiermee heeft hij op de slotdag van de zwemwedstrijden goud behaald voor Suriname, dat tot dan toe nog geen medailles had gewonnen.

Tjon-A-Joe heeft verschillende records gebroken met de tijd van 22,18 seconden. Hij brak met deze tijd het record dat op naam van George Bovell van Trinidad & Tobago stond met een tijd van 22,23. Hij verbeterde ook zijn personal best.

Verslaggever bij de Ware Tijd, Terence Oosterwolde, meldt dat Tjon-A-Joe geen brons, geen zilver, maar alleen met goud genoegen zou nemen. De Surinamer is kampioen geworden van Centraal-Amerika en het Caribisch Gebied op de 50 meter vrije slag.

In de serie had hij een tijd 22,28 seconden neergezet, de snelste tijd tot dan toe. Tijdens de finale heeft hij deze tijd aangescherpt.


Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April