WK 2018: Inspiratieloos Argentinië in problemen
21 Jun 2018, 17:15
De zoveelste blunder van de Argentijnse doelman Willy Caballero wordt afgestraft door Kroatië. De slordige terugspeelbal is in een nachtmerrie veranderd. (Foto: Reuters)

Argentinië en Kroatië troffen elkaar in het Strelka stadion in de stad Nizjni Novgorod. Kroatië won zijn eerste wedstrijd van Nigeria en kon beter leven met een gelijkspel. De Zuid-Amerikanen daarentegen hadden hun eerste wedstrijd gelijk gespeeld tegen Ijsland, dus moesten zij vandaag beter voor de dag komen om niet in de problemen te geraken. Na een 0-0 ruststand, werd het 3-0 in het voordeel van Kroatië. Met dit resultaat is Kroatië met 6 competitiepunten reeds geplaatst voor de volgende ronde, terwijl Argentinië's plaatsing afhankelijk is van het resultaat van anderen.

De eerste kans was voor Kroatië, maar Ivan Perisic zag zijn inzet via de hand van doelman Wilfredo Caballero naast het doel verdwijnen. In de 13e minuut kwam de eerste kans voor Argentinië, maar Messi was nog niet op dreef, dus kwam er geen verandering in het scorebord. Rond de 20ste minuut knoeide de Argentijnse defensie enkele malen, maar zij kwam ermee weg. De beste kans voor Argentinië kwam in de 29ste minuut toen er een misverstand ontstond in de verdediging van Kroatië, maar Perez mikte net naast. Ook Mario Mandzukic kwam in een goede scoringspositie, maar hij kopte in de 33ste minuut, naast het doel van doelman Caballero. Ook in de laatste minuut van de eerste helft kwam Kroatië dichtbij een doelpunt, maar Ante Rebic schoot het leder ongecontroleerd over het doel.

In de 53ste minuut luidde doelman Caballero de ondergang voor Argentinië in, door een cadeautje te geven aan Ante Rebic die daar dankbaar gebruik van maakte en de bal magistraal in het doel volleerde: 0-1. Hierna deed Argentinie verwoede pogingen om het evenwicht te herstellen en kwam heel dichtbij in de 64ste minuut, maar Ivan Raketic voorkwam nog net dat Messi de gelijkmaker scoorde.

In de 81ste minuut voltrok Luca Modric definitief het vonnis over Messi en gevolg. Met een loeier van buiten het strafschopgebied, zijn handelsmerk, maakte de aanvoerder van Kroatië een eind aan alle illusies van Argentinië 2-0. De frustraties liepen hoog op bij de Argentijnen en Nicholas Otamendi toonde zich van zijn slechtste zijde door Ivan Raketic die op de grond lag, te trappen. Hiervoor kreeg hij de gele kaart getoond. In blessuretijd deed Raketic de kers op de taart: 3-0.

Kroatië is door dit resultaat reeds geplaatst voor de volgende ronde, terwijl Argentinië dat inspiratie miste, moet hopen op misstappen van de overige leden in de groep.