WK 2018: Egypte leeft op, Mo Salah fit voor duel
19 Jun, 14:43
foto
Mohammed Salah was topscorer voor Egypte bij de kwalificatiewedstrijden met vijf doelpunten. (Foto: Reuters)


Opluchting in het Egyptische kamp. Hun gouden haantje Mohamed Salah is fit en klaar voor zijn eerste WK-wedstrijd op dit toernooi. Tijdens het eerste treffen van zijn land moest hij lijdzaam toezien hoe Uruguay won land na een late treffer van verdediger José Maria Giménez. Het wordt het eerste duel tussen gastland Rusland en Egypte.

Rusland dat zijn openingswedstrijd tegen Saudi-Arabië won met 5-0, zal het vandaag zonder middenvelder Alan Dzagoev moeten doen. Dzagoev heeft bij zijn eerste duel een hamstringblessure opgelopen. Linksachter Yuri Zhirlov die een klein probleempje had met zijn enkel, zal waarschijnlijk wel fit zijn voor de strijd.

Aan Egyptische kant heeft rechtsachter, Ahmed Fathi, die bij het eerste duel de aanvoerder was, zal vermoedelijk niet van de partij zijn wegens een kleine spierblessure. Middenvelder Tarek Hamed die tijdens de wedstrijd vrijdag werd gewisseld voor rugklachten, is wel fit voor Egyptisch tweede duel op die toernooi.

Rusland scoorde meer doelpunten in de eerste wedstrijd van het WK 2018 dan tijdens het volledige toernooi van 2014 in Brazilië, waar het slechts twee keer doel trof in drie groepswedstrijden. Het optreden van de Russische ploeg tegen Saudi-Arabië was zo indrukwekkend dat de Russische president Vladimir Putin zich gedwongen voelde om hoofdcoach Stanislav Cherchesov te bellen tijdens zijn persconferentie na de wedstrijd en om hem zeggen zijn felicitaties aan de spelers door te geven.

Voor Egypte was het niet zo'n goede start, die zonder zijn talisman Mohamed Salah ten val kwam in de handen van Uruguay. Echter, zal de Liverpool-ster zal naar verwachting tijdens dit spel starten. De farao's zijn nog steeds wanhopig op zoek naar een eerste WK-overwinning in wat hun zesde wedstrijd in de finale zal worden.

Wat Rusland betreft, bereikte het in 1986 voor het laatst in de knock-out-fase onder de vlag van de Sovjet-Unie. Een overwinning in Sint-Petersburg vandaag zou de Russen op de rand van een plaats in de knock-out fase laten. In elk geval was hun winst tegen Saudi-Arabië de grootste van een gastland in een openingswedstrijd sinds 1934. Italië versloeg in dat jaar de Verenigde Staten met 7-1.

Saturday 23 February
Friday 22 February
Thursday 21 February