100% geslaagden voor Mulo op O.S. Zinkkampoe
17 Aug, 02:42
foto
De geslaagden van O.S.Zinkkampoe met schoolleider Helen Karijodrono en klassejuf Consuela Soemopawiro. (Foto: O.S. Zinkkampoe)


Alle zes leerlingen (vier jongens en twee meisjes) van O.S. Zinkkampoe te Moengo in het district Marowijne, zijn geslaagd voor Mulo. Het is de eerste keer dat op deze school deelgenomen is aan de toets. De leerkracht van de zesde klas, Consuela Soemopawiro, zegt dat zij wel het beste had verwacht van haar flinke kinderen, maar 100% mulo geslaagden is enorm verrassend.

Gedurende het schooljaar werd er veel gesproken tot de leerlingen om hun uiterste best te doen om de eindstreep te behalen. Dit was niet altijd even makkelijk voor de leerlingen en de leerkracht, maar door de inzet en samenwerking van de ouders, de school en de leerlingen kwam er altijd iets positiefs uit de bus.

Op 16 augustus moesten de leerlingen van de zesde klas oftewel leerjaar acht, vol spanning hun resultaat afwachten. Alle leerlingen en leerkrachten van de school hebben in spanning gewacht op het resultaat. Soemopawiro zegt dat elke ochtend samen gebeden werd, waarna de lessen begonnen. Schoolleider Helen Karijodrono, de klassejuf zijn dankbaar voor het bereikte resultaat.