HVB: Stop verarming en etnische politiekvoering
13 May, 22:52
foto
De HVB heeft te Koewarasan een informatiecentrum geopend voor het district Wanica. Ook het afdelingsbestuur is zaterdag geïnstalleerd. (Foto: HVB)


“De president heeft nu ruzie met iedereen: een groot deel van de vakbeweging, de economen van Suriname, maar vooral met zijn eigen coalitie. Dit komt door frustratie en onmacht om de huidige maatschappelijke en economische verloedering te stoppen. Dit is het resultaat van 4 jaren Santokhi/Brunswijk”, voerde HVB partijleider Raymond Sapoen aan tijdens de opening van een infocentrum in het ressort Koewarasan afgelopen zaterdag. “Wan san ne go bun in a kondre te ding meeste man feni tak onder Bouta was het nooit zo erg”.

Dat de partij het vermogen heeft om zetels te behalen bij de verkiezingen staat buiten twijfel, stelde Sapoen. Het gaat het volgens hem erom hoe de zetels om te zetten in regeermacht. “Geen macht omwille van friends and family, maar macht om werkelijk met gelijkgerichte partijen te arbeiden aan hervorming van de samenleving. Daarom is een van de afspraken met toekomstige partners om volledige transparantie te verschaffen over de uitgaven, maar vooral de inkomsten van de Staat. Want wat nu gebeurt zonder enige controle, weet alleen het kabinet van de president!”, aldus de HVB topman. Een andere commitment die partijen zullen moeten maken is volgens Sapoen om gepaste financiële soberheid aan de dag te leggen bij overheidsfunctionarissen en instituten.

Volgens voorzitter Mike Noersalim zijn de komende verkiezingen niet alleen cruciaal voor het land, maar ook voor de partij. “We hebben nu al bewezen dat de HVB geen etnisch verdeelde partij is zoals de huidige coalitie nu al sinds dag   één demonstreert”. Het moeizame proces van natievorming is volgens Noersalim door de huidige coalitiepartijen aan het afbrokkelen en daarin zal de volgende regering samen met de samenleving veel in moeten investeren. “Dat zal vanaf de schoolbanken moeten gebeuren”, meent Noersalim. 

De politicus riep de aanwezigen op zich voor te bereiden op het belangrijke congres van de partij op 8 juni. Dan zal het congres zich moeten uitspreken over samenwerking met andere politieke partijen. Door Noersalim werd op de vergadering in het kader van de mobilisatie in het district Wanica het afdelingsbestuur Wanica geïnstalleerd. Het 12 personen tellende bestuur wordt voorgezeten door Hendrik Kasimin.
Advertenties

Sunday 19 May
Saturday 18 May
Friday 17 May